Pljevlja: 14-godišnjak donio đedov pištolj u blizini škole pa ga pokazivao djeci
Ilustracija

Pljevlja: 14-godišnjak donio đedov pištolj u blizini škole pa ga pokazivao djeci

U Pljevljima je u petak L.L.(14) učenik jedne od osnovnih škola u naselju Moćevac u blizini osnovne škole “Salko Aljković” donio đedov pištolj.

Dječak je pištolj pokazivao prisutnoj djeci.Srećom naišao je jedan odgovoran građanin koji je primjetio u dječakovim rukama pištolj i oduzeo mu ga i odmah obavjestio Upravu policije.

Dječak je pobjegao ali su pripadnici policije posle obavljenih istražnih radnji angažovanjem svih kapaciteta centra policije Pljevlja, pronašli dječaka,obavili razgovor sa roditeljima i utvrdili da je dječak L.L.(14) od đeda koji ima skoro 90 godina i jako je slabog vida otuđio oružje.

Utvrđeno je da je oružje ranije registrovano ali za koje u skladu sa zakonom nije produžena dozvola za držanje tog oružja, ali je nesavjesnim postupanjem omogućeno tom djetetu pristup oružju.Utvrdjeno je da je pištolj bio prazan što predstavlja srećnu okolnost jer je moglo doći do tragičnih posledica. Posle obavljenih policijskih istražnih radnji slučaj je predat nadležnom Tužilaštvu i protiv maloljetnog L.L (14) će biti pokrenut krivični postupak.

Iz Centra bezbjednosti Pljevlja se javno zahvaljuju odgovornom građaninu na savjesnom postupku i istovremeno ukazuju da se o ovakvim slučajevima mora pričati, a ne gurati pod tepih i intervenisati samo onda kad se dogode tragični slučajevi.Takođe su apelovali na članove porodica koji imaju dozvolu za držanje oružja da to oružje čuvaju u skladu sa zakonom i posebno van domašaja djece , da bude zaključano i posebno odvojeno u sefovima, kasama ili sličnim ormanima koji se ne mogu lako otvoriti, a municija se mora čuvati odvojeno od oružja, prenosi Pv Informer.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.