Zabranili božićne hitove u prodavnici zbog zdravlja zaposlenih

Zabranili božićne hitove u prodavnici zbog zdravlja zaposlenih

Britanska prodavnica "The York Gin" odlučila je da zabrani moderne božićne hitove u prostorima te radnje zbog dobrobiti svojih zaposlenih.

Upravnica prodavnice Ema Godivala pojasnila je da smatra da bi moderni božićni hitovi mogli da pokvare praznike zaposlenima jer bi bili prisiljeni da ih tokom radnog vremena slušaju svakodnevno i po osam sati,prenosi Hina.

Ona je dodala da vjeruje da će i kupci s radošću pozdraviti promjenu, posebno jer je većina trgovaca u prodavnicama već počela da pušta uobičajene božićne hitove, pišu britanski mediji.

ChristmasShopYorkGin

Kaže i kako joj se čini da takva moderna muzika ni u kom slučaju nije prikladna za prodavnicu smještenu u zgradi iz 16. vijeka iz doba Tudora.

"Bez sumnje, Božić nam je svima drag, ali moderne božićne hitove ne namjeravamo da puštamo u ovom prostoru", kazala je Godivala.

"Malo smo eksperimentisali. Isprobali smo razne muzičke žanrove i shvatili da nam odgovara sve snimljeno do šezdesetih godina prošlog vijeka. Dakle, sve ostalo je zabranjeno. A osoblje je vrlo srećno zbog takve odluke. Rekli su mi da su njihove kolege iz ostalih prodavnica već 'poludjeli' zbog istih božićnih hitova koji se 'vrte' bez prestanka", pojasnila je šefica.

"No izuzetak bi bio kad bi se u našoj radnji pojavila, na primjer, Maraja Keri. Tada bismo napravili izuzetak, zanemarili zabranu i nakratko pustili - All I Want For Christmas is You. Ali to ne znači da će u prodavnici izostati božićna atmosfera. Puštaćemo božićne klasike koje izvode Bing Krosbi, Frenk Sinatra i Ela Ficdžerald", kazala je.

"U svakom slučaju popis pjesama za reprodukciju dovoljno je dugačak da nito ne čuje istu božićnu pjesmu češće od dvaput nedjeljno", zaključila je Godivala.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.