Abazović: Cetinje čvorište svih istorijskih događaja, danas neopravdano zapostavljeno
Dritan Abazović

Čestita Dan Prijestonice 13. novembar

Abazović: Cetinje čvorište svih istorijskih događaja, danas neopravdano zapostavljeno

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović čestitao je Dan Prijestonice Cetinje 13. novembar, ističući da je taj grad oduvijek bio čvorište svih događaja u istoriji Crne Gore, napominjujući da se danas malo računa vodi o toj činjenici i da je grad nopravdano zapostavljen u mnogim segmentima.

“Cetinje sa svojom istorijom svjedoči o značaju koji je imao za istoriju Crne Gore. Prijestonica male države koja je svojom bogatom kulturom, nasljeđem i istorijom nadmašila crnogorske prilike. Zato Cetinje predstavlja važno mjesto odakle se stvaraju nova nadahnuća za sve dobre događaje u Crnoj Gori”, naveo je Abazović.

Kako je istakao, građani Crne Gore trebaju biti ponosni na slavnu storiju o malom prijestonom gradu na tlu Evrope koji je godinama odolijevao raznim porobljivačima i time što se, kako navodi, sa Cetinja uvijek vijorila zastava slobode i prkosa.

“Dan Prijestonice, 13. novembar je prilika da se na sve to podsjetimo i Prijestonici poželimo da vrati stari sjaj diplomatskog centra i grada u kojem se stvarala država Crna Gora i od kojeg je sve krećalo. Zadatak svih subjekata u društvu je da Cetinju vratimo makar dio sjaja koji ga je nekada krasio”, zaključio je Abazović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.