Nikolić i Maslenikov

Nikolić i Maslenikov

"Unaprijediti odnose Crne Gore i Rusije"

Predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrija Nikolić primio je novoimenovanog ambasadora Ruske Federacije Vladislava Vladislavoviča Maslenikova, koji je izrazio želju da odnosi dvije države budu unaprijeđeni u skladu sa viševjekovnim istorijskim i prijateljskim vezama.

Nikolić je ocijenio da je pogoršanje odnosa Crne Gore i Ruske Federacije dijelom nastupilo i zbog krupnih problema na međunarodnom planu, ali da je važno da danas postoji spremnost da se zajedničkim i postupnim radom prevaziđe aktuelno stanje.

“Zapadna orijentacija Crne Gore, ne treba da bude prepreka za unapređenje odnosa sa Rusijom. Parlamentarna diplomatija može biti jedan od modela za osavremenjavanje bilateralnih odnosa Moskve i Podgorice”, kazao je Nikolić.

Maslenikov se saglasio da je zategnutost u odnosima povezana, pored ostalog, i sa problemima na međunarodnom planu, uz ocjenu da narodi Crne Gore i Ruske Federacije zaslužuju bolje odnose.

“Što se Crne Gore tiče, ukoliko postoji politička volja za normalizacijom i jačanjem odnosa, mi smo spremni da idemo tim putem”, naglasio je ruski ambasador.

Maslenikov je kazao da Rusija sa interesovanjem prati proces proširenje EU i da nikada nije bila protiv širenja te organizacije, za razliku od “dobro poznatog” protivljenja Moskve NATO proširenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.