U NP Skadarsko jezero spriječen nezakonit izlov ribe
Foto: NP Skadarsko jezero

U NP Skadarsko jezero spriječen nezakonit izlov ribe

U toku redovnih kontrola na suzbijanju protiv-pravnih aktivnosti i nezakonitog izlova ribe, Služba zaštite NP Skadarsko jezero je u protekla 4 dana sačinila 3 Zapisnika o izvršenim kontrolama, a pet lica su procesuirana nadležnim organima na dalje postupanje.

Kako je saopštene iz NP Skadarsko jezero,tokom ovih akcija privremeno su oduzeta sredstva i alati za izlov ribe: tri plovila, tri vanbrodska motora, 15 mreža, jedna električna sonda i akumulator.

Naglašavajući da je ovo samo jedna u nizu akcija Službe zaštite, koje su uspješno sprovedene na području NP Skadarsko jezero.  

"Ističemo da je JPNPCG u  cilju zaštite ribljeg fonda, osim saradnje sa nadležnim subjektima, kao što su Granično-pomorska policija i inspekcija za slatkovodno ribarstvo, uspostavilo saradnju sa sportsko-ribolovnim klubovima i volonterima, te je u ovoj godini pored volontera angažovano i preko 30 službenika, odnosno dvostruko više ribočuvara sa ovlašćenjima propisanim članom br. 77 Zakona o slatkovodnom ribarstvu, na suzbijanju protiv-pravnih aktivnosti", kazali su iz NP Skadarsko jezero.

Dodajući da to pored niza organizacionih i tehničkih mjera koje su preduzeli uslovilo da imaju nikada bolju i efikasniju kontrolu sa ciljem suzbijanja svih protiv-pravnih aktivnosti, uključujuči i nelegalan izlov ribljeg fonda.

NP Skadarsko jezero apeluje na sve korisnike prostora da se odgovorno odnose prema ukupnim vrijednostima ovog zaštićenog područja, kao i da upotreba nezakonitih sredstava za ulov ribe negativno utiče na očuvanje ribljeg fonda.

Takođe, iz NP Skadarsko jezero pozivaju sve odgovorne građane da svaki vid nezakonitog djelovanja mogu prijaviti Službi zaštite na dežurni broj 067 310 454 i 067 342 944.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.