Herceg Novi: Čeh uhapšen po Interpolovoj potjernici
Interpol

Herceg Novi: Čeh uhapšen po Interpolovoj potjernici

Alen Kubu (51) državljanin Republike Češke je lišen slobode danas po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Prag, saopšteno je iz Uprave policije.

Policijski službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi su danas kako se navodi u saopštenju, u koordinaciji sa službenicima Sektora kriminalističke policije i Sektora za sprječavanje pranja novca i finansiranja terorizma realizovali istražnu aktivnost ciljanog traganja.

"On se potražuje radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od 12 godina zbog krivičnih djela nezakonita trgovina opojnim drogama i psihotropnim supstancama, falsifikovanje administrativnih dokumenata i krijumčarenje droga.

Kubu je tokom 2014. godine pribavio falsifikovanu ličnu kartu na lažni identitet, kako bi koristeći tu ispravu učestvovao u organizovanju i krijumčarenju opojne droge  metamfetamina iz Turske u Englesku", saopšteno je iz Uprave policije.

Po zahtjevu nadležnih policijskih službi Republike Češke, crnogorska policija je sprovodila aktivnosti na ciljanom traganju u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici.

"Prilikom lišenja slobode kod Alena Kubua su pronađena lažne isprave.

U toku je dalja kriminalistička obrada lica i komunikacija sa nadležnim policijskim i pravosudnim organima Republike Češke", saopšteno je.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.