Pretresi u PG: Oduzeto 37 komada vatrenog oružja i drugi predmeti, uhapšene dvije osobe(FOTO)
Foto: Uprava policije

Pretresi u PG: Oduzeto 37 komada vatrenog oružja i drugi predmeti, uhapšene dvije osobe(FOTO)

Policija je u Podgorici preduzimajući aktivnosti u cilju pronalaska vatrenog oružja u ilegalnom posjedu izvršila pretrese na tri lokacije.

Pretresima je ukupno pronađeno i oduzeto 37 komada vatrenog oružja i to automatska puška, 19 pušaka, 11 pištolja, šest revolvera i 743 komada municije različite vrste i kalibra. Osim toga, pretresima je pronađena mašina za punjenje i pravljenje municije, 17 noževa, četiri mačete, sablja, tri okvira za automatsku pušku i praškasta materija za koju se sumnja da je barut, saopšteno je iz Uprave policije.

Pretresipodgorica1

Foto: Uprava policije

Slobode su lišena dva lica dok je protiv trećeg podnijeta krivična prijava. Sva lica se sumnjiče da su počinila krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i ekplozivnih materija.

"Naime, pretresom lokacije koju koristi S.M. (73) iz Podgorice policijski službenici su pronašli i oduzeli pet pištolja, pet revolvera, osam pušaka, tri okvra za automatsku pušku, municiju, nož sa koricama za automatsku pušku, četiri mačete, sablju i 16 noževa. Protiv S.M. je nadležnom tužiocu podnijeta krivična prijava.

Policijski službenici su izvršili pretres stana koji koristi M.D. (40) i tom prilikom pronašli i oduzeli deset pušaka, sedam pištolja, revolver, mašinu za punjenje i pravljenje municije, 738 komada municije različite vrste i kalibra i praškastu materiju za koju se sumnja da je barut. M.D. je lišen slobode i uz krivičnu prijavu priveden nadležnom državnom tužiocu", navodi se u saopštenju.

Pretresipodgorica6

Foto: Uprava policije

Osim toga, policijski službenici su u ulici Princeze Ksenije u Podgorici u dvorišnom dijelu zgrade ispred jednog od stanova pronašli čaure municije od automatske puške.

"Intenzivnim radom policija je došla do sumnje da je M.R. (31) pucao iz automatske puške. Pregledom stana koje koristi ovo lice pronađena je i oduzeta automatska puška", saopšteno je.

Pretresipodgorica5

Foto: Uprava policije

M.R. je lišen slobode i priveden nadležnom tužiocu uz krivičnu prijavu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.