Video snimci ID-a montiraju se na Kosovu
Ilustracija

Video snimci ID-a montiraju se na Kosovu

Četvorica Albanaca, Beko Idrizi, Bekim Fidani, Iljber Bela i Faton Ivaja, koji se bore za Islamsku državu (ID), pobjegli su iz zatvora na istoku Sirije i ponovo su aktivni, što se može vidjeti na nekoliko videosnimaka objavljenih prošlog mjeseca.

Kako je objavila prištinska "Gazeta ekspres", videosnimci su titlovani i na albanskom jeziku i na njima se vidi ubijeni vođa Islamske države Abu Bekr el-Bagdadi. Na jednom od snimaka Albanac Faton Ivaja prikazan je s teškim naoružanjem.

Na snimcima se poziva "na žrtvovanje na Božjem putu", a ID šalje prijeteće poruke Sjedinjenim Američkim Državama.

List tvrdi da se ovi videosnimci montiraju na Kosovu, tvrdeći da su tu informaciju „potvrdili izvori unutar sigurnosnih službi”. List navodi i da se video poruke ID-a snimaju „negdje na granici između Turske i Sirije”.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.