URA: Evropska perspektiva sa DPS-om ne postoji
Bojan Jevrić

URA: Evropska perspektiva sa DPS-om ne postoji

Crna Gora je atrofijom institucija koje su zadužene da se bore protiv korupcije i kriminala postala utočište ove dvije društvene bolesti što će zasigurno uticati na sve ocjene sa inostranih adresa o napretku zemlje i odlaganjem pristupanja Crne Gore EU u nedogled, saopštio je danas Bojan Jevrić šef Medijskog tima Građanskog pokreta URA.

On navodi da je aktuelna vladajuća partija zarobila sve institucije države i da nema interes da pokreće procese protiv same sebe.

„I ako imamo afere koje se nižu jedna za drugom, od koje su neke najveće u istoriji crnogorske političke i društvene scene rezultati i epilozi tih afera izostaju. Slavoljub Stijepović je i dalje generalni sekretar predsjednika, Vesna Medenica je neustavno predsjednica Vrhovnog suda, Ivan Brajović je predsjednik Skupštine koji lažno svjedoči na sudu, Ivica Stanković i Milivoje Katnić su na čelu tužilaštva i ako postoje ozbiljne indicije da su korumpirani od strane raznih kriminalnih organizacija. Sva ta slika bezakonja na vrhu institucija, koje su pritom partijski zarobljene, preliva se i na ostale državne službenike i segmente društva. Očekivati u takvoj atmosferi pozitivne rezultate iz izvještaja sa inostranih adresa je besmisleno a naročito u dijelu poglavlja 23 i 24 koja su krucijalna u pregovaračkom procesu sa EU“, ukazao je on.

Jevrić naglašava i da je iluzorno očekivati da će DPS raditi na tome da ovakvo stanje popravi jer bi to značilo njihov politički krah.

„Građani treba da shvate da evropska perspektiva sa Demokratskom partijom soijalista ne postoji, što su pokazali prethodni izvještaji sa briselskih adresa, ali što će vjerovatno i još preciznije pokazati oni izvještaji koji slijede. Zato, svaki dan sa vlašću DPS-a je tri koraka unazad za evropsku budućnost Crne Gore čija većina građana stremi da bude dio modernog evropskog svijeta. Zato ti isti građani zaslužuju smjenu vlasti i jasnu evropsku perspektivu a to im DPS zasigurno ne može dati“, kazao je on.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.