SNP: Učiniti dostupnim sve podatke o trošenju novca pod stavkom
Ilustracija

SNP: Učiniti dostupnim sve podatke o trošenju novca pod stavkom "ostalo"

"Ako su građani Crne Gore mislili da se pohlepa funkcionera vlasti iscrpila kroz obezbjeđenje stanova i stambenih kredita, prevarili su se. Naime, analiza Instituta alternativa pokazala je da mnoge državne institucije pod stavkom „ostalo“ u budžetu troše basnoslovne sume novca", navodi se u saopštenju Socijalističke narodne partije(SNP).

Ova stavka se kako je saopšteno iz SNP-a koristi da bi se sakrilo na šta se troši novac građana, a posebno je problematično što nema nikakve kontrole nad mogućim zloupotrebama i nezakonitim poslovanjem.

"Iz analitičkih kartica je vidljivo da su sa te budžetske pozicije plaćani parking prostori, kablovska televizija, hotelski smještaj, prevoz, pranje vozila, pa čak i pokloni i skupocjene ženske i muške torbe.

Kada se uzme u obzir da je za pet godina po ovom osnovu potrošeno pedeset miliona eura, jasno je zašto ne postoji volja da se ove informacije objave", navode iz SNP-a.

Socijalistička narodna partija pozvala je nadležne organe da učine dostupnim sve podatke o trošenju novca građana.

"Upozoravamo da arčenje narodnih para mora prestati što prije, te da ova sredstva treba usmjeriti u pravcu ispunjavanja obaveza prema licima u stanju socijalne potrebe i ranjivim kategorijama kojima su ona više nego potrebna", poručuju iz SNP-a.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.