Prvi ugovor Uprave javnih radova u oblasti klimatskih promjena
Ilustracija

Podrška implementaciji i monitoringu upravljanja vodama

Prvi ugovor Uprave javnih radova u oblasti klimatskih promjena

Uprava javnih radova potpisala je ugovor o realizaciju projekta „Podrška implementaciji i monitoringu upravljanja vodama”, sa konzorcijumom na čelu sa kompanijom EPTISA Southeast Europe d.o.o. iz Srbije.

"Riječ je o prvom projektu Uprave javnih radova u oblasti klimatskih promjena, definisanom u okviru Godišnjeg akcionog programa za 2016. godinu (CAP 2016) iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA).

Pored kompanije iz Srbije, članovi konzorcijuma su još EPTISA Servicios de Ingenieria S.L iz Španije i Safege iz Francuske", saopšteno je iz Uprave javnih radova.

Upravljanje vodama, u skladu sa Zakonom o vodama, realizuje se kroz zaštitu voda i zaštitu od voda. Projekat kako se navodi u saopštenju, tretira oba aspekta i to kroz dalje uspostavljanje monitoringa voda i aktivnosti na zaštiti od voda.

"U toku je implementacija IPA 2014 projekta “Jačanje kapaciteta u cilju implementacije Okvirne direktive o vodama”, kojim se pripremaju planovi upravljanja riječnim slivovima, kao osnovni dokumenti u sektoru voda, kao jednom od najznačajnijih za Poglavlje 27 - Životna sredina.

Ovim projektom će se implementirati ostale direktive o vodama, što je od suštinskog značaja za kvalitetno uspostavljanje sistema upravljanja vodama u skladu sa EU direktivama za vode i sprovođenje svih obaveza u sektoru voda kao dijelu Poglavlja 27", saopšteno je iz Uprave javnih radova.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.