Sankt Peterburg: Profesor raskomadao bivšu studentkinju, izvučen iz rijeka sa torbom u kojoj su se nalazile ženske ruke

Sankt Peterburg: Profesor raskomadao bivšu studentkinju, izvučen iz rijeka sa torbom u kojoj su se nalazile ženske ruke

Profesor istorije u Sankt Peterburgu Oleg Sokolov izvučen je iz ledene rijeke Mojke u centru Sankt Peterburga, sa torbom u kojoj su se nalazile ženske ruke.

Ugledni 63-godišnji profesor na Državnom univerzitetu u Sankt Peterburgu Oleg Sokolov, stručnjak za Napoleona Bonapartu, kojem je nekadašnji francuski predsjednik Žak Širak 2003. dodijelio orden Legije časti, uhapšen je juče zbog sumnje na ubistvo.

On je izvučen iz ledene rijeke Mojke u centru Sankt Peterburga, sa torbom u kojoj su se nalazile ženske ruke.

"Priznao je krivicu", rekao je danas njegov advokat Aleksandar Počuev i dodao da Sokolov žali zbog onoga što je uradio.

Sokolov je priznao istražiteljima da je tokom svađe pucao i ubio svoju ljubavnicu Anastasiju Ješčenko (24), i da joj je potom odsjekao glavu, ruke i noge.

On je navodno bio pijan i pao je u rijeku dok je pokušavao da se otarasi djelova tijela, u blizini kancelarije istražitelja.

Planirao je, pišu mediji, da nakon uklanjanja tijela izvrši samoubistvo u Petropavlovskoj tvrđavi obučen kao Napoleon Bonaparta.

Sokolov, istoričar koji je predavao i na Sorboni u Parizu, autor je više knjiga o francuskom caru.

Bio je konsultant u nekoliko filmova i učestvovao je u filmskim prikazima Napoleonovih ratova.

Studenti su Sokolova opisali kao talentovanog predavača, ali i ekscentričnog čovjeka koji je povremeno vikao na francuskom.

Mediji su naveli da je Sokolov pretukao i prijetio da će ubiti jednu studentkinju 2008. godine, ali da nikada nije optužen.

Gardijan/Rts

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.