Podgorica: U kutiji od vanisha krili heroin
ilustracija

Podgorica: U kutiji od vanisha krili heroin

Viši sud u Podgorici je potvrdio optužnicu protiv okrivljenih S. R. (34), S. R. (31) i V. S.(27) optuženih za izvršenje krivičnih djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i omogućavanje uživanja opojnih droga, pišu Dnevne novine.

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica i Protivterorističke jedinice su, postupajući na osnovu naredbe nadležnog sudije za istragu, 8.jula ove godine izvršili pretrese stana i drugih prostorija koje koriste bezbjednosno interesantna lica S.R. (34), S.R. (31) i tom prilikom pronašli pištolj marke CZ model M70, 24 komada municije, 17 pvc pakovanja heroina težine oko 112 grama, 137 tableta koje su na listi opijata, novac u iznosu od 620 eura, tri vage za precizno mjerenje, četiri rokovnika u kojima su navedena imena i novčani iznosi dugovanja i pet mobilnih telefona.

Kako je optužnicom predstavljeno, okrivljeni su izvršili predmetna krivična djela na način što su u periodu od 1.juna do 8.jula 2019. godine u Podgorici zajednički, neovlašćeno držali radi prodaje heroin, tablete ksalol alprazolam i mephenon-metadon.

“Okrivljeni su u dijelu porodične kuće svog oca F.R. u stanu koji koristi okrivljeni S.R., zajednički neovlašćeno držali radi prodaje ukupno 110,309 grama heroina, u kupatilu pored veš mašine, upakovanog u 17 PVC zamotuljaka i sakrivenog u plastičnoj ambalaži kutiji sa natpisom „vanish”, koji heroin je pronađen dana 8.jula pretresom kuće, a okrivljeni S.R. i na dvije lokacije u Podgorici, u iznajmljenim stanovima neovlašćeno držao radi prodaje i količinu od ukupno 98 komada tableta „ksalol” ukupne neto mase 9,909 grama i 10 komada tableta „mephenona” ukupne neto mase 2,470 grama, tri vage za precizno mjerenje koje su takođe pretresima pronađene, i to jedna u njegovoj kući, a dvije pretresom njegovog iznajmljenog stana. Okrivljeni S.R. je u Podgorici u periodu od početka jula 2017.godine pa sve do 5.07.2019.godine više puta davao K.B. opojnu drogu heroin”, navodi se u optužnici.

Takođe se ističe V.S. 6.06.2019.godine u Podgorici, neovlašćeno držao radi prodaje ukupno 1,132 grama heroina, tako što je, na javnom mjestu, neovlašćeno držao radi prodaje ovu drogu upakovanu u pet PVC pakovanja, neto mase 0,247grama, 0,279grama, 0,216grama, 0,186grama i 0,205grama.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.