Kožar lociran u Španiji, očekuje se hapšenje?
Sa mjesta ubistva, foto: Barinfo

Potražuje se zbog više krivičnih djela

Kožar lociran u Španiji, očekuje se hapšenje?

Inspektori Odjeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala u Upravi policije tragaju za Baraninom Alanom Kožarom kako bi bio saslušan u okviru istrage o ubistvu Jovana Klisića i ranjavanju Velizara Gardaševića u Baru, piše Dan.

Danu je nezvanično saopšteno da je potraga za Kožarom zbog obezbjeđivanja njegovog prisustva na saslušanju o ubistvu Klisića.

Policija Kožara još uvijek zvanično ne sumnjiči za ovo krivično djelo, ali provjerava da li upravo on stoji iza ovog ubistva, s obzirom na to da su njegovi saradnici osumnjičeni za planiranje atentata na Gardaševića prije nekoliko mjeseci u restoranu „Savoja”.

Policija ima operativna saznanja da se Kožar trenutno nalazi u Španiji i moglo bi se očekivati njegovo hapšenje u skorije vrijeme.

Kožar se potražuje zbog više krivičnih djela.

Da istraga o ubistvu Klisića ide u ovom pravcu potvrđuje i nedavna izjava načelnika Centra bezbjednosti Bar Veselina Magovčevića, koji rekao da ne može da isključi mogućnost da su slučajevi spremanja atentata u „Savoji“ i ubistvo u istom restoranu.

Klisić je odmah nakon pucnjave podlegao povredama, dok je Gardašević pogođen sa dva hica u predjelu trbuha i uspio je da preživi atentat.

Rekonstrukcijom događaja i na osnovu svjedočenja očevidaca policija je došla do podataka da su prije pucnjave Klisić i Gardašević izašli iz lokala. Klisić je, kako tvrde, krenuo da sjedne u blindirani automobil, a Gardašević na mjesto suvozača.

Kada su krenuli da sjednu, prišlo im je vozilo „seat“ iz kog su, kako policija vjeruje, najmanje dvojica napadača zapucala na njih.

Klisić, iako ranjen, uspio je da krene automobilom, a a potom je udario u nekoliko automobila i kontejner.

Policija je izuzela više tragova sa lica mjesta koji su upućeni na vještačenje u danilovgradski Forenzički centar. Ti tragovi će biti upoređivani sa uzorcima DNK koji su tokom saslušanja uzeti, između ostalih, i od trojice Kožarevih saradnika.

Za Kožarom je ranije raspisana potjernica zbog optužbi da je organizovao ubistvo Slobodana Šaranovića.

Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.