Šaran sa licem čovjeka pliva kineskim jezerom (VIDEO)
Foto: Screenshot

Šaran sa licem čovjeka pliva kineskim jezerom (VIDEO)

Prilično neobična riba primijećena je u jednom jezeru u Kini. Zbog neuobičajenog oblika glave šarana, stiče se utisak da riba ima lice čovekaj

Jedan posjetilac sela u okolini grada Kunming na jugu Kine, gdje je riba primijećena, snimio je „šarana sa ljudskim licem“. 

Video-snimak podijeljen je i na kineskoj društvenoj mreži Weibo.

Na snimku, koji je izazvao dosta komentara, vidi se kako riba pliva do ivice jezera i glavom lupa po površini vode.

Još jedan šaran, čija glava podsjeća na ljudsko lice prijavljen je 2010. godine. Tada je Britanac Brenan O’Saliven, tvrdio da je kupio „normalnog šarana“, koji je potom, počeo „da razvija crte lica kao kod čovjeka“.

„Bilo je začuđujuće. Lako sam mogao da razaberem dva oka, nos i usta. Prvo sam mislio da sam dobio sunčanicu i da mi se priviđa“, rekao je Brenan, čijeg su čudnog šarana tada, u novčanoj vrijednosti, procjenjivali na 40.000 funti.

Nije poznato da li je, kome, i po kojoj cijeni prodao ribu.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.