Demokrate: Aktuelna vlast ne može obezbijediti integraciju Crne Gore u EU

Demokrate: Aktuelna vlast ne može obezbijediti integraciju Crne Gore u EU

Aktuelna vlast ne može obezbijediti integraciju Crne Gore u Evropsku uniju, odnosno u društvo savremenih i demokratskih zemalja utemeljenih na vladavini prava. To je sada potpuno jasno i vidljivo u gotovo svim društvenim segmentima, navodi se u saopštenju Demokrata.

Iz ove partije kažu da je stanje u sudstvu i tužilaštvu nedopustivo za zemlje sa nižim stepenom razvoja demokratije, a ne za državu koja aplicira da bude dio najrazvijenijih zemalja.

"Ako sudska vlast ne poštuje Ustav, kako očekivati od ostalih državnih organa da poštuju zakone. Kada govorimo o korupciji i kriminalu, jasno je da godinama na tom putu nema pomaka ni za jedan milimetar. Čak se stvari vraćaju unazad. Ni jedna afera nije doživjela pravni epilog i rasplet, već je upravo suprotno od toga, vlast radila na rehabilitaciji glavnih aktera što je svojstveno totalitarnim režimima.

Uz sve to, DPS se sada grčevito bori da zadrži nedemokratske uslove u izbornim procesima i nastoji da očuva mehanizme manipulacija i zloupotreba. Koja to zamlja EU odbija da dodjeli adrese građanina? U kojoj zemlji EU 60% građana nema adresu? Dakle, ova vlast nije spremna da se odrekne nezakonitosti i čini sve da Crna Gora ne bude zemlja vladavine prava.

Dakle, veoma je vidljiva potpuna dominacija ličnih interesa Đukanovića i DPS-a u odnosu na opšti interes države i naroda", kažu Demokrate.

Dodaju da smo u procesu EU integracija, došli do tačke kada nema više formalnog ispunjavanja obaveze, već se traže suštinski koraci.

"Te korake DPS ne želi da napravi, jer tako jede sam sebe. Sasvim je jasno, da dok je Đukanovića biće i korupcije i kriminala.

Samo vlast zasnovana na volji naroda može odvesti zemlju u Evropsku uniju, a samo fer i slobodni izbori mogu obezbijediti formiranje vlasti koja je utemeljena na slobodno izraženoj volji građana". poručuju Demokrate.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.