Požar u garaži stambene zgrade: Stradala jedna osoba, dvije povrijeđene
Ilustracija

Sarajevo

Požar u garaži stambene zgrade: Stradala jedna osoba, dvije povrijeđene

Jedna osoba je preminula, a najmanje dvije su povrijeđene usljed požara koji je zahvatio nekoliko automobila u garaži stambene zgrade Tibra u Sarajevu.

Kako je potvrđeno iz Operativno centra Ministarstva unutrašnjih poslova kantona Sarajevo, najmanje jedna osoba je umrla usljed gutanja dima.

Prema nezvaničnim informacijama muškarac koji je preminuo je bio plućni bolesnik, a još dvije osobe su zbog povreda prevezene na Klinički centar univerziteta u Sarajevu, javlja klix.

Naime, u sarajevskom naselju Stup jutros je došlo do požara u podzemnoj garaži stambenog nebodera prilikom čega su izgorjela najmanje dva automobila.

Kako je potvrđeno iz Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo, dojava o požaru zaprimljena je u 4:35 sati. Požar je lokalizovan u 4:46, a likvidiran u 6:30. Na terenu su bila četiri vatrogasna vozila sa 12 vatrogasaca.

Vatrogasci su prilikom dolaska imali probleme zbog velikog broja parkiranih automobila ispred podzemne garaže, a vrata garaže su morali razvaliti kako bi ušli i lokalizovali požar.

"Iznosili smo djecu, pomagali starijim osobama da izađu, a lupali u vrata ljudima da izađu iz stanova jer je bilo katastrofa - puno dima", rekao je jedan od stanara.

Na automobilima je nastala materijalna šteta, a uzrok požara će biti poznat naknadno.

"Zapaljena su dva auta u garaži. Dim se proširio kroz cijelu zgradu. Policija i vatrogasci su stanare evakuisali oko 5 ujutro. Namjerno je zapaljeno jedno vozilo hamer, a drugo se zapalilo od tog auta. Čule se dvije eksplozije, vjerovatno kako su eksplodirali rezervoari goriva, moje auto je blizu možda 20 metara od tih auta u garaži, ali nije u ništa bilo, samo je svo od pepela pa ga treba oprati, ali bitno je da mu nije ništa", izjavio je za "Nezavisne" stanar naselja Tibra u kojem je izbio požar jutros.

Kaže da je sada sve u redu i da su se vratili u stanove.

"Nemamo vode, imamo struje, biće bolje", dodao je.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.