Ovo je najviši lift na svijetu: Uz stijenu do najljepšeg pogleda na kineski nacionalni park (VIDEO)
Foto: Depositphotos

Ovo je najviši lift na svijetu: Uz stijenu do najljepšeg pogleda na kineski nacionalni park (VIDEO)

Staklena kabina pruža turistima mogućnost da uživaju u pogledu na prelijepu prirodu kineskog nacionalnog parka.

Lift Bailong (Lift sto zmajeva) nalazi se u Nacionalnom parku Džangđiađie u Kini. Ovo je lift koji dostiže najveću visinu na svijetu, na otvorenom, i to 326 metara.

Lift se podiže uz liticu Vulingiuan, a kako je su stranice staklene, pogled iz lifta je nevjerovatan na zelenu površinu kojom je prekriveno područje.

Osim što je najviši, ovo je i najteži lift na otvorenom, a izgradnja je trajala od 1.999 do 2002. godine. ovaj projekat je izazvao mnoge diskusije o bezbjednosti, ali i o prirodnoj sredini koja je postavljanjem lifta direktno narušena.

16381510955dc6adf81b0cb210955170760x534

Foto: Depositphotos

Šine uz koje se lift izdiže ugrađene su u stijenu, a do vrha je potrebno oko minut, dok je pre bilo potrebno više od sat vremena vožnje kako bi turisti uživali u pogledu na pješčane stijene koje su uvrštene na Uneskovu listu svjetske baštine.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.