Ona je Titova praunuka: Glumila je u seriji koju smo obožavali (FOTO)
Tito sa unukom Sašom, Foto: Facebook/ Instagram

Ona je Titova praunuka: Glumila je u seriji koju smo obožavali (FOTO)

Porodica nekada najmoćnijeg čovjeka i doživotnog predsjednika, Josipa Broza Tita uglavnom živi povučenim životom.

Upravo zbog te činjenice, njegova praunuka, svojim angažmanom na Instagramu, ali i u svijetu umjetnosti, postala je pravi hit širom regiona.

Sara Zidarić (25) ćerka je Titove unuke Saše Broz i poznatog hrvatskog glumca Ranka Zidarića. Iako se pojavljivala u seriji "Naša mala klinika" sa ocem Rankom, Sara je javnosti postala aktuelna prošle godine kada je njena majka, rediteljka Saša Broz, objavila njihovu zajedničku fotografiju na Instagramu.

Poput svojih roditelja, i Sara (25) se okrenula umjetnost, te iako se okušala i na malim ekranima, ipak je riješila da upiše slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu i do sada je imala dve samostalne izložbe.

Sara je talentovana slikarka, o čemu svjedoče pohvale za postavku na samostalnoj izložbi "Groteske" koja je otvorena ranije ove godine.

Pored razvoda roditelja koji je nastupio posle šest godina braka, njeno odrastanje su obiležila brojna putovanja po Evropi i svijetu, pošto je njen deda, Mišo Broz, služio kao diplomata u Egiptu, Indoneziji, Singapuru, Rusiji, Filipinima.

praunuka

Takođe, navela je da ne voli trendove, te i da inspiraciju i motivaciju pronalazi u eklektičnim stvarima koje je provociraju i razvijaju joj maštu. Kako je rekla, trudi se da često slika, uvijek kada joj to vrijeme dozvoli, pošto se trenutno nalazi na stručnom usavršavanju u Zagrebačkom pozorištu lutaka.

Titova praunuka se ne oslanja na svoje slavno prezime te za platna, boje, putovanja, pa i sam život, uspijeva sama da zaradi zalaganjem i radom.

Činjenica da su joj roditelji poznati hrvatski umjetnici, djed bivši diplomata, a pradjeda lično Tito, Sari nije toliko bitna, pošto, kako je rekla, ona svoju porodicu ne vidi kroz prezime, nego kao mamu i tatu, odnosno djeda i pradjeda. Kako je navela, roditelji su joj velika podrška i veoma im je zahvalna na svemu.

Jednom prilikom je izjavila da je "od oca naslijedila emotivnost, a od majke snagu, koju svi u porodici Broz imaju", prenosi Srbija Danas.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.