Moćna simbolika: Evo nekoliko imena za djecu koja znače — ČUDO
Foto: Ilustracija

Moćna simbolika: Evo nekoliko imena za djecu koja znače — ČUDO

Ovo su samo neki predlozi kako možete nazvati svoje dijete, ako želite zvučno ime jake simbolike.

Iva

Često ime kod nas i jedno od najpopularnijih kratkih ženskih imena. Oblik je imena Ivana. Značenje imena je Bog je milostiv ili dar od boga, što se može tumačiti i kao čudo.

Dorotea

Ovo žensko ime grčkog porijekla ima isto značenje kao i ime Teodora, dar božji. Oba imena u osnovi su nastala od istih riječi, theos, što znači Bog, i riječi doron, što znači dar. Ostali su oblici ovog imena Dora, Dorja i Doroteja.

201501najlepsakratkaimenazadecakeaps784312988

Foto: Ilustracija

Matej

Klasično muško ime koje ne gubi svoju popularnost. Značenje ovog imena grčkog porijekla nastalo je od grčke riječi matthias, što znači božji dar. Ostali oblici ovog imena su Mateja, Mateo, Matija, Matea.

Mira

Postoje mnoga tumačenja ovog imena, ali ime Mira najvejrovatnije je nastalo od riječi mir. Poznato je i da je ime Mira umanjenica od imena Mirjana. Prema latinskom tumačenju, Mira znači predivna. No, u engleskom jeziku to ime može biti skraćenica od riječi miracle (čudo).

Glossy

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.