Ohisalo - Abazović: Podrška Finske jačanju vladavine prava

Ohisalo - Abazović: Podrška Finske jačanju vladavine prava

Lider URA Dritan Abazović razgovarao je u Tamepreu (Finska) sa ministricom unutrašnjih poslova Finske Mariom Ohisalom. Susret je organizovan na marginama godišnjeg sastanka Zelenih Evrope na kojem URA podnosi aplikaciju za članstvo u porodicu zelenih partija.

Tokom susreta razmijenjena su mišljenja o integracionim procesima i prilično konfuznoj politici proširenja koja je nastupila poslednjih mjeseci .

“Razgovarali smo i o u situaciji u Crnoj Gori, najviše o vladavini prava i borbi protiv korupcije. Informisao sam ministricu Ohisalo o problemima vezanih za izbore i nedostatku povjerenja u izborni proces. Finska može biti važan prijatelj Crne Gore s obzirom da Zeleni koji su dio vladajuće koalicije snažno podržavaju integraciju Zapadnog Balkana u EU. Međutim, očekuju i konkretne rezultate od zemlje kandidata”- istakao je Abazović nakon sastanka.

 Inače, partija Zelenih u Finskoj je druga po snazi, a u aktuelnoj vladi pokrivaju tri ministarstva, među kojima je i ministarstvo inostranih poslova.

“Prilikom poslednje posjete Crnoj Gori, ministrar spoljnih poslova Finske je na pres konferenciji govorio o tome da sve izbore treba održati u istom danu. Ideja o slobodnim izborima nadišla je Crnu Goru i sve je više podrške da se do njih dođe. Crnogorska vlast ima sve manje prostora za manipulacije i svaki kontakt nam je važan u borbi za osvajanje slobode” - naglasio je Abazović.

Abazović je tokom razgovora istakao da izmjene zakona jesu vazne, ali da je njihova primjena jos značajnija u cilju ostvarivanja ustavnih prava građana.

Drugog dana zasijedanja u Tampereu, zakazani su sastanci sa evropskim poslanicima kao i liderski sastanak kojem će prisustvovati i predsjednik URA.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.