Radinović o rastu nezaposlenosti:  Građanima se više ne smiju servirati prazne priče
Radinović

Radinović o rastu nezaposlenosti: Građanima se više ne smiju servirati prazne priče

Rast nezaposlenosti u Crnoj Gori govori o sve većim problemima sa kojima se suočava crnogorska ekonomija, saopštila je Marija Radinović, analitičarka u Medijskom centru SNP CG.

Prije par dana u medijima je objavljena informacija da je u Crnoj Gori nezaposlenost veća za 2,3 odsto u odnosu na prethodnu sedmicu. Naime, stopa nezaposlenosti je porasla sa 15,09 na 15,43 odsto, odnosno sada je registrovano 35.806 nezaposlenih, podsjetila je on.

"Uprkos uvjeravanjima vlasti da je naša ekonomija u stalnom rastu, ovaj podatak govori o sve većim problemima sa kojima se suočava „crnogorski ekonomski tigar“. Naime, nije tajna da u Crnoj Gori plate i penzije godinama unazad ostaju na istom nivou, da je minimalna zarada i dalje najniža u regionu, da je prisutan egzodus mladih iz zemlje koji u inostranstvu pronalaze poslove i stvaraju osnovne uslove za život, da je javni dug iz godine u godinu sve viši, te da je potrošačka korpa sve skuplja.Ovim „sjajnim“ parametrima, treba dodati i najnoviji rast nezaposlenosti, čime se još jednom demantuju sve slavodobitne tvrdnje vlasti o ispravnosti njene ekonomske politike.", saopštila je Radinović.

Socijalistička narodna partija smatra, navodi ona, da se građanima više ne smiju servirati prazne priče, već da se moraju kreirati jasne politike i preduzeti mjere čiji bi cilj bio smanjenje nezaposlenosti i sprečavanje negativnih pojava sa kojima se suočava naša ekonomija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.