Cetinje: Šest stanova za korisnike socijalnog stanovanja

Cetinje: Šest stanova za korisnike socijalnog stanovanja

Rješavanje stambenog pitanja jedno je od najvažnijih u životu svakog čovjeka, a odgovoran odnos lokalne uprave i zajednice prema onima koji nijesu u prilici da sami obezbijede krov nad glavom potreba je i obaveza, ocijenio je gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Kašćelan tokom susreta sa budućim korisnicima socijalnih stanova.

Stanove su u zakup dobili Mario Radović, Olivera Ratković, Stanka Simović, Jovanka Todorović, Boban Vlahović i Radmila Krstajić, a ključevi će im biti uručeni nakon završene skupštinske procedure.

„Očekujem da ćete dobiti ključeve i useliti se u stanove prije Nove godine“, kazao je Kašćelan.

On je naveo da je lokalna uprava Programom razvoja za 2020. godinu planirala gradnju zgrade za socijalno stanovanje, za šta je opredijeljeno 300 hiljada eura od ukupno pola miliona eura koliko bi trebalo da bude potrošeno za njenu izgradnju do 2021. godine. 

Predsjednik Komisije za rješavanje stambenih potreba po osnovu prava na socijalno stanovanje Dejan Tmušić kazao je da je to tijelo radilo odgovorno, kao i da su sve odluke donesene jednoglasno.

„Imaćete lijep krov nad glavom, kakav zaslužujete. I ostali koji su konkurisali imaju šansu za stan u novoj zgradi koja će biti građena za socijalno stanovanje“, rekao je on.

Budućim korisnicima socijalnih stanova uručena je konačna rang lista, na osnovu koje je Komisija za rješavanje stambenih potreba po osnovu prava na socijalno stanovanje donijela Odluku o dodjeli stana. Odluka će biti objavljena na oglasnim  tablama Prijestonice Cetinje i Centra za socijalni rad, kao i na web stranici Prijestonice.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.