Dženada Rizvanović prva Romkinja zaposlena u Opštini Bijelo Polje
Foto: Opština Bijelo Polje

Dženada Rizvanović prva Romkinja zaposlena u Opštini Bijelo Polje

Dženada Rizvanović prva je Romkinja zaposlena u Opštini Bijelo Polje.

S njom je danas razgovarao i predjsednik te Opštine Petar Smolović, koji je izabran za “Najboljeg predsjednika – prijatelja Roma”, jer je svojim zalaganjem u najvećoj mjeri unaprijedio položaj romske manjine. Smolović će kako je saopšteno iz bjelopoljske opštine nagradu primiti 19. novembra u Briselu.

Smolović je kazao da je zapošljavanje Rizvanovićeve, poruka kojom lokalna samouprava želi da pruži primjer i ostalim opštinama u Crnoj Gori o potrebi snažnijeg uključivanja ranjivih kategorija u lokalne i državne institucije.

Sastanku je prisustvovala i Saida Čikić, sekretarka Sekretarijata za lokalnu samoupravu u okviru kojeg je otvorena Kancelarija za Rome, gdje je Dženada zaposlena na neodređeno vrijeme.

“Ovo je prva Kancelarija za Rome u Crnoj Gori, a pored Rizvanović u istoj kancelariji na neodređeno radni odnos je zasnovao njen sugrađanin Vladimir Luković. Ova Kancelarija i zaposleni u njoj predstavljaju važan resurs za našu opštinu i da će u značajnoj mjeri doprinijeti socijalnoj inkluziji pripadnika romske zajednice” - kazala je sekretarka Sekretarijata za lokalnu samoupravu Saida Čikić.

DSC6744

Foto: Opština Bijelo Polje

Dženada se zahvalila predsjedniku i sekretarki na ukazanom povjerenju.

“Srećna sam i ponosna što sam upravo ja odabrana da radim na tom radnom mjestu. Želim da uz pomoć ove kancelarije pomognem mom narodu u cilju što bolje integracije u društvo", kazala je Dženada.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.