Srbija: Poni Zlatko i magarac Julije ubijeni iz vatrenog oružja na salašu
ilustracija

Srbija: Poni Zlatko i magarac Julije ubijeni iz vatrenog oružja na salašu

Nepoznati počinilac je u nedelju, 3. novembra u večernjnim satima na Malom Petrovom Salašu u Apatinu, kod banje Junaković, prišao ogradi u kom su boravile životinje, i vatrenim oružjem ubio ponija i magarca.

Petar Rašeta, vlasnik ovog salaša sjutradan je zatekao jezivu sliku. Ponija Zlatka i magarca Julija nepoznata osoba je ustrijelila i ostavila da iskrvare. Ubijene životinje su bile u svom zabranu na salašu. Ogorčen i bez riječi, Rašeta ne može da objasni ko i zašto je ovo mogao da uradi.

"Osoba koja je tako nešto mogla učiniti nedužnoj životinji predstavlja opasnost i za ljude. Životinje ni krive ni dužne postale su žrtve bolesnika kojeg treba pronaći i pomoći mu, jer očigledno nije sposoban da se sam izbori sa problemom", kaže Rašeta i pita se: "Da li možemo biti sigurni da ova osoba, ne daj bože, može učiniti i gore stvari?"

"Ne znam kako da ga nazovem, doći do ograde salaša, pozvati životinje, ili su i same došle, i nemilosrdno ih ubiti. Da li može ovo da se dešava danas?", pita se vlasnik salaša, prenosi N1 Beograd pozivajući se na Radio televiziju Vojvodine.

Na licu mjesta policija je izvršila uviđaj, a prema Rašetinim riječima, poni Zlatko je ubijen sa jednim metkom, a magarac Julije sa najmanje dva metka.

Mali Petrov Salaš je mjesto na kome djeca iz Apatina i okoline dolaze na upoznavanje sa svim domaćim životinjama i njihovim načinom života na jednom klasičnom vojvođanskom salašu.

Salaš je poznat po tome što životinje nisu zatvorene u kavezima kao u zoološki vrtovima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.