36-godišnja majka pokušavala sinu da objasni zadatak iz matematike pa doživjela srčani udar
Ilustracija

36-godišnja majka pokušavala sinu da objasni zadatak iz matematike pa doživjela srčani udar

36-godišnja majka toliko se iznervirala jer njen sin nije mogao da razumije kako da riješi matematički problem pa je doživjela srčani udar.

Većina roditelja vjerovatno zna da pokušaj objašnjavanja matematike djetetu može biti frustrirajući, ali prema nedavnom izvještaju iz Kine, to može biti doslovno opasno po život. Jedna je majka iz Kine, čije je navedeno samo prezime Vang, hitno odvezena u bolnicu 1. novembra nakon što je doživjela infarkt tokom rješavanja domaćeg zadatka sa svojim 9-godišnjim sinom, prenosi Index.

Ona je navodno sinu objašnjavala matematički problem i toliko ju je frustriralo što ga ne može shvatiti da ju je srce na tren izdalo. "Objasnila sam mu više puta, ali i dalje nije shvatao. Bila sam toliko ljuta da sam mogla eksplodirati", rekla je Vang kineskim novinarima.

"Odjednom mi je srce podrhtavalo i nisam mogla pravilno disati".

Srećom, Vang je brzo shvatila da se događa nešto ozbiljno i pozvala je muža koji ju je odmah odveo u bolnicu. Doktori su mladoj mami dijagnostifikovali miokardijalnu infrakciju, odnosno srčani udar i rekli da je srećna jer su je doveli u bolnicu toliko brzo.

Vang koja sinu sa zadacima pomaže svaki dan priznala je da se često iznervira zbog njegovih poteškoća da razumije neke stvari koje mu je objasnila, ali nikad nije zamišljala da će njen bijes imati tako teške posljedice po zdravlje. Naime, ona se još uvijek oporavlja u bolnici, piše Oddity Centra.

Treba napomenuti da je srčani udar, iako su ga frustracija i bijes mogli pokrenuti, vjerovatno imao i druge uzroke, kao lošu prehranu i sjedjelački način života.

"To se događa mladim roditeljima. Ako nije zbog neuravnotežene ishrane, onda je uzrokovano emocijama. Većina pacijenata koji imaju ovaj problem mlade su majke“, rekao je doktor.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.