Raspisan konkurs za idejno rješenje sale škole „Lovćenski partizanski“ odred, nagradni fond 7.000 eura
Foto:MP

Raspisan konkurs za idejno rješenje sale škole „Lovćenski partizanski“ odred, nagradni fond 7.000 eura

Konkurs za idejno rješenje sportske sale škole „Lovćenski partizanski odred“, ali i idejno rješenje za rekonstrukciju same zgrade Škole i uređenje njenog dvorišta, raspisan je juče i trajaće do 15. januara naredne godine, saopštilo je Ministarstvo prosvjete.

Procijenjena vrijednost radova je preko 1 milion eura.

Kako se navodi, predviđena površina sale koja će biti izgrađena je do 1000m2. U dijelu uređenja dvorišta škole, plan je da se predvidi ograđivanje, uređenje prilaza, platoa, igrališta i zelene površine. U dijelu rekonstrukcije samog objekta, koja će biti u postojećim gabaritima, planirani su radovi na fasadi, radovi koji se tiču energetske efikasnosti, pristupa lica sa invaliditetom i dr.

"Nagradni Fond za Konkurs je 7000 eura, od čega prva nagrada iznosi 4000 eura, druga 2000 eura i treća 1000 eura. Prilikom vednovanja uzimaće se u obzir inženjerska racionalnost i tehnička izvodljivost, te funkcionalnost, energetska efikasnost i drugo.", naglašavaju iz Ministarstva

Filip Grujić, šef Službe za investicije Ministarstva prosvjete je kazao da će taj resor, zajedno sa kolegama iz Ministarstva održivog razvoja i turizma koje je i raspisivač Konkursa voditi računa o svakom aspektu ove škole, koja je nažalost, u prethodnom periodu izazivala pažnju javnosti zbog potrebe za rekonstrukcijom i izgradnjom sale.

"U svakom slučaju, odmah nakon završetka ovog konkursa prelazimo na izradu glavnog projekta, a potom i na finalnu fazu, a to je tender za izvođenje radova. Radićemo na svim aktivnostima u saradnji sa prijestnicom Cetinje“, naveo je Grujić.

Objekat OŠ „Lovćenski partizanski odred“ je izgrađen 2004. godine. Njegova bruto građevinska površina je 5 400 m2.

Prošle godine Ministarstvo prosvjete već je, podsjeća se,  rekonstruisalo plato Škole vrijednosti 25 000 eura, koji je bio označen kao prioritetna potreba ove ustanove.

Upravo je završena i prva faza rekonstrukcije fasade Škole vrijednosti 30 000, te radovi koji će se raditi kroz gorenavedeni projekat predstavljaju drugu fazu rekonstrukcije Fasade, napominju iz ovog Vladinog resora.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.