U Nikšiću ugroženo 30 kuća, za vikend nestabilno, službe u pripravnosti
Mulić

Mulić saopštio

U Nikšiću ugroženo 30 kuća, za vikend nestabilno, službe u pripravnosti

U Nikšiću je zbog poplava još ugroženo oko 30 kuća, kazao je danas direktor Direktorata za vanredne situacije Mirsad Mulić i dodao da će visinu štete utvrditi opštinske komisije.

Vlada je na današnjoj sjednici ocijenila da je sistem funkcionisao u punom kapacitetu, sinhronizovano i u skladu sa procedurama.

Mulić je podsjetio da je juče bilo na momente  kritičnih i veoma dramatičnih situacija na poplavama ugroženim područjima, da je bilo i prekida saobraćaja na magistralnim putevima zbog obilne količine vode i odrona. Najkritičnije je bilo u Nikšiču, Danilovgradu, Herceg Novom, Šavniku, Kolašinu i Mojkovcu. Istakao je da su sve slube reagovale adekvatno a za pohvalu je i učešće privatnika i građana u akciji saniranja posledica a danas na terenu u Kolašinu je i Vojska Crne Gore.

On je kazao da su sve rijeke u ovom trenutku stabilne kao i Skadarsko jezero.Kazao je da je u ovom trenutku opasnost od poplava u priobalnom području Skadarskog jezera svedena na minimum.

"Voda se povlači ali ćemo i dalje pratiti situaciju i biti spremni da reagujemo", kazao je on i dodao:

„Vidjećemo šta će donijeti naredni dani. Meteorolozi najavljuju manje kiše danas i sjutra, što je jako važno, jer će se voda vjerovatno u jednom procentu povući ali u subotu i nedelju je najvjeno nestabilno vrijeme  te ćemo s velikom pozornošću pratiti situaciju“, rekao je Mulić.

Kako je naveo, šteta je pričinjena, a njenu visinu utvrdiće opštinske komisije.

Mulić je kazao da je u Nikšiću još ugroženo oko 30 kuća, da se voda nije povukla iz njih, ali da su tamo pripadnici službe zaštite i predstavnici Direktorata koji prate situaciju.

Upitan da li je sistem za vanredne situacije reagovao na vrijeme i da li je šteta mogla biti manja, on je odgovorio da je sistem u potpunosti funkcionisao.

"Teško je protiv prirode, mislim da je sistem funkcionisao u punom kapacitetu", rekao je Mulić.

 


 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.