Sumnjiva pošiljka: U Parlament BiH stigla koverta sa metkom
Foto: Avaz

Sumnjiva pošiljka: U Parlament BiH stigla koverta sa metkom

Koverta u kojoj se nalazio metak poštom je stigla je na pisarnicu institucija Bosne i Hercegovine, Parlamenta BiH i Vijeća Ministara BiH, javlja Radio Slobodna Evropa (RSE).

Iz policijskih izvora potvrđeno je za RSE da je metak bio upakovan u tufer.

Kao adresa primaoca naveden je Parlament BiH, adresa Trg BiH, ali nije naznačeno kome je tačno koveta trebala stici u ruke. Policijski službenici su, kako je istakao izvor RSE, poslali dalje kovertu Tužilastvu BiH na rasvjetljavanje slučaja i otkrivanje osobe koja je i odakle je poslala kovertu.

Luka Miladinović, portparol Agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine za Radio Slobodna Evropa (RSE) izjavio je da se ta agencija uključila u cijeli slučaj.

Pojedini bosanskohercegovački mediji objavili su ranije informaciju da je pošta sumnjivog porijekla stigla u zgradu Parlamenta Bosne i Hercegovine te da se u njoj nalazi metak. Mediji su također javili da je pošta navodno stigla iz Srbije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.