Greška izazvala haos na aerodromu u Amsterdamu: Zaposleni slučajno uključio alarm za otmicu (FOTO)
Foto: Twitter

Greška izazvala haos na aerodromu u Amsterdamu: Zaposleni slučajno uključio alarm za otmicu (FOTO)

Policija je oko 19 sati i 30 minuta zatvorila amsterdamski aerodrom. Istraživali su "sumnjivu situaciju". Sumnjalo se na otmicu aviona, a onda se saznalo da je neko od osoblja na letu za Madrid slučajno uključio alarm za otmicu.

Kako je pisao De Telegraaf, sumnjalo se da je riječ o događaju koji bi "mogao imati velike posljedice za ljude".

Cijeli aerodrom bio je ograđen policijskom trakom. Niko sa aerodroma nije davao informacije. Na Tvteru su objavili tek da se prostor pretražuje.

Russia Today piše kako je pilot aktivirao alarm za otmicu dok su se putnici ukrcavali. 

Policija je u 20 sati i 34 minuta objavila kako su posada i putnici iz aviona "gdje se sumnjiva situacija" odvijala evakuisani na sigurno. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.