Glavni grad i prosvjeta: Radimo i nemamo vremena za političke debate
Podgorica

Glavni grad i prosvjeta: Radimo i nemamo vremena za političke debate

Najbolji odgovor na sva politikantska saopštenja jeste zajednički rad Ministarstva prosvjete i Glavnog grada, kome građani svakodnevno svjedoče, navodi se u odgovoru Glavnog grada i Ministarstva prosvjete Građanskom pokretu URA.

Oni ističu da je danas je potpisan ugovor sa Evropskom investicionom bankom, na osnovu koga će se graditi 4 škole i rekonstruisati 3 vrtića, od čega je najveći dio upravo u Glavnom gradu.

"Do kraja godine Vladu očekuje potpisivanje ugovora sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope za gradnju novih sedam vrtića, od čega su čak 4 u Glavnom gradu. 

Izgrađen je vrtić u Zagoriču, Starom aerodromu, ali i Tuzima. Očekuje nas skori početak gradnje i vrtića u Bloku 6. A pokrenuta je i procedura za školu u Tološima na koju se dugo čekalo", saopšteno je iz Glavnog grada i Ministarstva prosvjete.

Dodaje se da je samo u Glavnom gradu otvoreno je u posljednje tri godine oko 900 mjesta u vrtćima. U Glavnom gradu se u oblasti obrazovne infrastrukture radi više nego ikada.

"Upravo zato je suvišno odgovarati na pitanja da li postoji komunikacija među nadležnim organima. 

Stoga se ovog puta nećemo upuštati u jalove politikantske debate, već ćemo umjesto toga pustiti da građani daju svoj sud o našem zajedničkom radu za sve planirane obrazovne projekte koji se odnose na Glavni grad, a koji će svakako naći svoje mjesto u odgovarajućim planskim i strateškim dokumentima", poručili su URI.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.