URA uputila otvoreno pismo Šehoviću i Vukoviću: Komunicirate li  vi međusobno?
URA

URA uputila otvoreno pismo Šehoviću i Vukoviću: Komunicirate li vi međusobno?

Jučerašnja centralna javna rasprava o Nacrtu Strateškog plana razvoja Glavnog grada za period 2019. do 2024. jasno je pokazala da predloženi dokument nije ni strateški ni razvojni, ali i da ne postoji komunikacija između Glavnog grada i nadležnih državnih organa, navodi se u saopštenju Kluba odbornika URA u Skupštini Glavnog grada.

Građani i zainteresovana javnost juče prema riječima Kluba odbornika URA nisu mogli da dobiju nijedan konkretan odgovor na pitanja koja se odnose na razvoj Glavnog grada i konkretne probleme sa kojima se suočavaju građani Podgorice.

"Posebno nas brine činjenica da ne postoji komunikacija između nadležnih službi Glavnog grada i Vlade Crne Gore", navode iz URA.

Najbolji primjer toga je kako dodaju podatak da se u Strateškom planu razvoja Glavnog grada ne nalaze projekti novih škola i vrtića koje su prije 7 dana najavili Vlada i Ministarstvo prosvjete.

"Ovo posebno čudi ako imamo u vidu da se u Konsultativnoj grupi za izradu Strateškog plana razvoja Glavnog grada nalazi predstavnik ministarstva prosvjete Filip Grujić. Osim toga ministar Šehović je juče u Skupštini Crne Gore odgovarajući na poslanička pitanja najavio da danas potpisuje ugovor sa Evropskom investicionom bankom za projekat vrijedan preko 40 miliona eura, koji će se većinom odnositi na infrastrukturu na teritoriji Glavnog grada. Tim ugovorom po navodima ministra predviđena je izgradnja 4 škole: nove gimnazije i osnovnih škola u naseljima City kvart, Zabjelo i Karabuško polje. Za školu u Tološima navedeno je da je raspisan konkurs za izbor idejnog rješenja", navode iz URA.

Posle jučerašnje javne rasprave i navoda ministra Klub odbornika URA  pitao je gradonačelnika Glavnog grada Ivana Vukovića i ministra prosvjete Damira Šehovića da li postoji komunikacija između nadležnih službi Glavnog grada i Ministarstva prosvjete, zbog čega se u Strateškom planu razvoja Glavnog grada za naredni petogodišnji period ne nalaze škole i vrtići čiju je gradnju najavilo Ministarstvo prosvjete, i da li će Ministarstvo i Glavni grad sarađivati prilikom realizacije najavljenih projekata i koji je rok za njihovu realizaciju.

"Javnosti dugujete odgovore da li su u pitanju nedostatak komunikacije ili samo nova u nizu praznih obećanja", zaključuju iz Kluba odbornika URA u Skupštini Glavnog grada.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.