Do daljnjeg obustavljen saobraćaj na putu Podgorica-Kolašin, prema BP prohodan put Nikšič-Žabljak-Pljevlja preko Kovrena
Mojkovac - Đurđevića Tara, Foto:Instagram

Kiša uzrokuje probleme širom zemlje, poplavljeni objekti i ulice, odron zatrpao automobil...

Do daljnjeg obustavljen saobraćaj na putu Podgorica-Kolašin, prema BP prohodan put Nikšič-Žabljak-Pljevlja preko Kovrena

Obilna kiša koja pada širom Crne Gore poplavila je pojedina područja i prouzrokovala brojne probleme. Na više putnih pravaca saobraćaj je u prekidu.

Kako je saopšteno iz Auto-moto saveza Crne Gore od 15 časova do daljnjeg  biće obustavljen saobraćaj na putu Podgorica-Kolašin kod tunela 7.8 i 9 zbog vodenih bujica.

Takođe, put preko Mateševa za Podgoricu je obustavljen.

Na putu Kolašin - Mojkovac u mjestu Sjerogošte, otežano se saobraća jednom trakom naizmjenično.

Zbog odrona na putnom pravcu Mojkovac - Đurdjevića Tara, mjesto Sokolovina  obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila.

Na putu Mojkovac - Đurđevića Tara došlo je do odrona kada se velika količina kamenja i zemlje sručila na automobil a putnici su jedva izvukli živu glavu.

Za putnike koji idu prema Srbiji iz AMSCG preporučuju da koriste putni pravac preko Žabljaka i Pljevalja i granični prelaz Jabuka.

Prema Bijelom Polju iz pravca Podgorice i obratno prohodan je put Nikšič-Žabljak-Pljevlja preko Kovrena i Slijepča mosta.

Jako nevrijeme praćeno pljuskovima, vjetrom i grmljavinom zahvatilo je jutros i Herceg Novi. Ogromnu količinu padavina za kratko vrijeme nijesu mogli da prihvate šahtovi, kanali, potoci..

Kritično je oko kružnog toka u Meljinama gdje se izlio potok Nemila koji je nabujao i ugrošava magistralni put i okolne objekte, kazao je za Radio Jadran komandir Službe zaštite i spasavanja, Zlatko Ćirović.

nevrijeme06112

Foto:Radio Jadran

Došlo je do plavljenja prizemnih prostorija kuća i poslovnih objekata, a magistralni put je na mnogim mjestima izložen bujičnim vodama.

Službi zaštite je stiglo nekoliko poziva da ispumpavaju vodu iz objekata, ali nijesu intervenisali jer je nivo ispod 20 cm, koliko je najmanje potrebno da bi radile njihove pumpe, navodi Radio Jadran,

U Nikšiću je saobraćaj preko Mokre Njive opet obustavljen.

Kako je kazao načelnik nikšićke Službe zaštite i spašavanja Veselin Gardašević, pumpe su na terenu, a od jutros imali su 20 dojava za razne intervencije, prenosi portal Onogošt.

767475503955877280137974934229098760241152n

Foto:Onogošt

Ukoliko ostane isti intenzitet kiše, kako je istakao, i Brezovački most će uskoro biti pod vodom, navodi taj portal.

Kako je prenio portal Rtcg poplavljenih područja ima u selima u Kolašinu a najgora situacija je kod stare ciglane u selu Bistrica, gdje su oba mosta poplavljena.

U okolini grada izlila se rijeka Plašnica, a 80 odsto nasipa na toj rijeci je urušeno.Izlila se i rijeka Pčinja u mjestu Lugovi.Imanja u tom dijelu Kolašina su poplavljena, a voda prijeti i objektima - navodi portal Javnog servisa.

U Kotoru je jedan kruzer odustao od ulaska u zaliv, a drugi manevriše.MSC „Opera” koji je jutros trebalo da uplovi u Kotor odustao je od dolaska zbog jakog južnog vjetra, piše portal Radio Kotor.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.