Inspektorima pritvor do 30 dana, saslušan investitor jer ih je podmitio
Juretić, Foto:Screenshot/Tvcg

Inspektorima pritvor do 30 dana, saslušan investitor jer ih je podmitio

Investitor Boško Nenezić saslušan je u svojstvu osumnjičenog za davanje mita uhapšenim građevinskim inspektorima Ministarstva održivog razvoja i turizma (MORT) Vladanu Juretiću i Zoranu Boškoviću, piše Dan.

Prema saznanjima tog lista, Nenezić je u tužilaštvu detaljno opisao kontakte sa uhapšenim inspektorima.

Bošković i Juretiću uhapšeni su dan nakon što je objavljen snimak razgovora između njih i investitora Nenezića, tokom kojeg im taj biznismen, navodno, predaje 5.000 eura kako bi mu dozvolili nastavak gradnje na objektu, iako mu je istekla dozvola.

Istog dana dvojicu inspektora je suspendovao resorni ministar Pavle Radulović, koji je nekoliko sati kasnije podnio ostavku.

"Više državno tužilaštvo donijelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv Juretića i Boškovića sa predlogom za određivanje pritvora protiv okrivljenih, zbog krivičnog djela primanje mita, u kom predmetu su objedinjena dva slučaja”, saopšteno je ranije iz tog tužilaštva.

Nakon saslušanja kod istražnog sudije, Juretiću i Boškoviću je određen pritvor do 30 dana, a to je učinjeno zbog opasnosti od bjekstva.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.