Berane: Komšijska svađa i tuča umalo završile tragično, uzrok poruke upućene maloljetnoj ćerki uhapšene?!
ilustracija, arhiva Kodexa

Berane: Komšijska svađa i tuča umalo završile tragično, uzrok poruke upućene maloljetnoj ćerki uhapšene?!

Koliko sreće je imao mladi Beranac Dragomir Trišić (25), znaju samo članovi desetočlane ekipe Opšte bolnice u Beranama, na čelu sa iskusnim hirurgom dr Miloradom Bakićem, koji su uspjeli da mu zašiju srce koje mu je u komšijskoj svađi i tuči, nožem ranila prva komšinica Radosava Simonović (44), samohrana majka četvoro djece.

 

Dok je Radosavu odvodila policija, Dragoljub je donesen u beransku bolnicu oko 20 sati, zbog ubodnih rana u grudima.

"Dežurni hirurg je prepoznao da se radi o teškoj, čak smrtonosnoj povredi grudi koja je već dovela do hemoragičnog šoka kod povrijeđenog"  kazao je direktor Opšte bolnice u Beranama dr Budimir Dabetić za Novosti naglašavajući da je stanje pacijenta dobro.

Zahvaljući podvigu kompletne ekipe mladić je spašen.Ljekari su utvrdili povredu pluća i srca na kojem je bila rana veličine 2,5 santimetara. Hirurzi su uspjeli da uz očekivane teškoće zaustave krvarenje iz lijeve komore srca. Nakon toga posle očekivanih terapeutskih procedura uspostavljena je normalna cirkulacija.

"U postoperativnom toku monitoring pokazuje normalizaciju vitalnih funkcija",, rekao je dr Budimir Dabetić, naglašavajući da je stanje pacijenta dobro, uprkos teškoj povredi i crnim prognozama.

"Ovo je pravi podvig. Ovakve intervencije mogu da rade samo vrhunski hirurzi i odlično uvežbane ekipe.".

Doktor Dabetić vjeruje u uspješan oporavak mladog Trišića, koji je, kako stvari stoje, izazvao incident u kome je umalo izgubio život. Naime, iz izvora bliskih istražiteljima, Novosti saznaju da je u nedelju uveče došlo do još jedne svađe između Trišića i komšija Simonovića, zbog njegovih navodno nepristojnih prepiski na "Fejsbuku" sa jednom od maloljetnih Radosavinih kćeri.

Ona je posle fizičkog sukoba pred svojom kućom, u kome je učestvovao Trišić i njegovi ujak i teča sa jedne, a Radosavin brat sa druge strane, odlučila da nožem prekine neravnopravnu tuču. Sječivo je sijevnulo nekoliko puta, a onda je Dragomir pao. Na svu sreću, hitno je prebačen u Opštu bolnicu u Beranama i za rekordno kratko vrijeme posle dijagnostike uveden je u operacionu salu.

Radosava Simonović uhapšena je odmah posle krvave tuče pred njenom kućom. Pronađen je i nož kojim je ubola Trišića. Uz krivičnu prijavu kojom se tereti da je počinila krivično djelo ubistvo u pokušaju, u ponedeljak je predata višem državnom tužiocu u Bijelom Polju nakon čeg ajoj je određeno zadržavanje do 72 sata.Zbog učestvovanja u tuči zadržavanje je određeno i bratu okrivljene, Vladanu Mijoviću, kao i mladićevim tetku i ujaku  Radosavu Raičeviću (37) i Jovici Radeviću(46).

"Policija sumnja da je došlo do verbalnog sukoba između D. T. i V. M., a zatim i fizičkog, nakon čega su se u svađu umiješali J. R. i R. R. Sumnja se se da je R. S., dok je ovaj sukob trajao, nožem ubola D. T. u leđa.", saopštila je juče Uprava policije.

Kodex/Novosti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.