Joković: Današnji SNP je istinski, izvorni, narodni SNP koji brine za svakog građanina
Sa konferencije SNP-a

Joković: Današnji SNP je istinski, izvorni, narodni SNP koji brine za svakog građanina

„SNP je danas potpuno konsolidovana partija i zato nas napadaju oni koji se još uvijek nisu pomirili sa rezultatima Kongresa od prije dvije i po godine. Zaboravili su ti isti naši bivši da Socijalističku narodnu partiju ne čine pojedinci već je čuva najhrabrije i najodanije članstvo u Crnoj Gori“, poručio je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik SNP CG Vladimir Joković.

Joković je istakao da je rukovodstvo SNP proteklih nekoliko nedjelja, u skladu sa odlukama Glavnog odbora, obišlo veliki broj opštinskih odbora širom Crne Gore.

Ova odluka će kako je naveo biti zaokružena u narednih nekoliko dana formiranjem preostala dva opštinska odbora.

Podsjećajući da je javnost već upoznata sa činjenicom da SNP-u pristupa sve veći broj novih članova, Joković je naglasio da se taj trend nastavlja, posebno naglašavajući da se vraćaju nekadašnji članovi koji su iz ovih ili onih razloga svojevremeno napustili SNP CG. Prema riječima Jokovića, današnji SNP je istinski, izvorni, narodni SNP koji ima odgovornost da brine za svakog građanina Crne Gore.

On se osvrnuo i na rad odbora za reformu izbornog zakonodavstva ističući da u njemu SNP nema predstavnika, da ne podržava njegov rad jer smatra da je formiran na sumnjiv način i samim tim ne uliva povjerenje da se bilo šta može postići njegovim djelovanjem. Joković smatra da je tehnička vlada koju DPS i dalje odbija jedini garant da se izbori mogu sprovesti na fer i pošten način.

Odgovarajući na pitanje novinara o prekidu bojkota rada parlamenta od strane poslanika SNP CG Danijele Pavićević i Srđana Milića, predsjednik SNP CG je ponovio da se radi o njihovoj ličnoj odluci koja nema utemeljenje u politici SNP-a.

„Gospoda poslanici SNP-a su prekršili odluku na koju su se sami obavezali još u vrijeme dok su bili predsjednik i potpredsjednica partije. Podsjetiću samo da je gospodin Milić od održavanja poslednjeg Kongresa partije, prisustvovao samo jednoj sjednici Glavnog odbora“, kazao je Joković i dodao da SNP ovim povodom još uvijek neće ništa preduzimati.

Povodom jučerašnje informacije u medijima o ostavci Radomana Gogića, Joković je istakao da je ta odluka došla dan nakon učlanjenja 53 nova člana SNP u Nikšiću te da je pomenutom gospodinu članstvo u Glavnom odboru automatski prestalo jer dvije i po godine nije dolazio na sjednice Glavnog odbora.

S tim u vezi Joković je upozorio da će se u narednim danima formirati nekoliko navodnih opozicionih partija čija će funkcija biti da ugroze aktuelnu opoziciju u Crnoj Gori, odnosno, koje će poslužiti kao paravan na izborima ukoliko se ostatak opozicije odluči na bojkot. Kako je kazao Joković, te partije će formirati DPS, a moguće je da će u njima biti i neki bivši članovi SNP CG.

Što se tiče saveza Da svako ima, Joković je naglasio da u njegovom funkcionisanju nema nikakvih problema i da će se u narednom periodu razgovarati o načinu eventualnog nastupa na izborima.

Današnjem razgovoru sa novinarima, pored predsjednika Jokovića, prisustvovali su i potpredsjednici SNP CG Danijela Đurović, Dragoslav Šćekić i Dragan Ivanović, sekretar Izvršnog odbora GO Dragan Vukić, članovi predsjedništva Vasilije Lalošević, Miomir Vojinović, Dragutin Bata Raičević, Milisav Ćorić, Kolja Ljuljđuraj, Bogdan Božović, Radmila Čagorović, predsjednica Asocijacije žena SNP CG Maja Pešić i Ljiljana Lutovac, šefica kabineta predsjednika SNP-a.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.