Foto: Skupština CG

Brajović sa Etgenom

"Pristupanje Zapadnog Balkana da ostane visoko na agendi EU"

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović ukazao je na važnost evropskih integracija regiona, iz ocjenu da je bitno da pristupanje Zapadnog Balkana ostane visoko na agendi EU.

Brajović je to rekao na sastanku sa delegacijom Predstavničkog doma Velikog Vojvodstva Luksemburg, koju predvodi predsjednik Fernand Etgen.

Izrazio je Brajović zadovoljstvo odnosima Crne Gore i Luksemburga, koji su prijateljski i partnerski, uz prostor za unaprjeđenje parlamentarne saradnje, koju je važno dodatno intenzivirati.

"Istakao sam da je bitno da pristupanje Zapadnog Balkana ostane visoko na agendi EU, jer stabilnog regiona nema dok sve zemlje ne postanu članice EU. Perspektiva članstva u EU, u skladu sa individualnim zaslugama, treba da ostane glavni pokretač reformi u regionu Zapadnog Balkana", rekao je Brajović.

Bilo je riječi i o radu Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva koja će, kako navodi, dovesti do još boljeg izbornog zakonodavstva, u skladu sa preporukama međunarodne zajednice.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.