Masakr u Meksiku: Ubijeno devet članova porodice, većinom djeca
Porodica LeBaron

Masakr u Meksiku: Ubijeno devet članova porodice, većinom djeca

U masakru koji se dogodio u Meksiku ubijeno je devet članova američke mormonske porodice, među kojima je većina djece, saopštila je porodica žrtava.

Naoružani napadač ubio je članove porodice LeBaron koja pripada zajednici mormona koja je naselila planine i ravnice u sjevernom Meksiku prije više decenija.

Rođaci LeBronovih su Rojtersu rekli da je ubijeno devetoro ljudi, dok je meksička vlada za sada zvanično potvrdila da je stradalo pet osoba.

Još nije jasan motiv ubistva koji se dogodio u ponedjeljak na lokalnom putu u meksičkoj državi Sonora, na granici sa Sjedinjenim Državama.

Na video snimku koji se pojavio na društvenim medijima vidi se izgorjelo i mecima izrešetano terensko vozilo u kojem su se navodno nalazile žrtve u trenutku napada.

"Ovo je da se zna. Nita i četvoro mojih unučadi su upucani i izgorjeli“, čuje se potreseni muški glas sa američkim akcentom, najvjerovatnije čoveka koj je napravio snimak.

Rojters navodi da nije bilo potvrde o autentičnosti video snimka.

U Meksiku se poslednjih nedelja dogodio talas napada, što je bilo šokantno čak i za tu zemlju pogođenu dugogodišnjim nasiljem u obračunima narko-kartela.

Još nema saznanja ko stoji iza napada, a posle ovog ubistva američkih državljana očekuje se pritisak SAD na meksičkog predsjednika da obuzda naoružane grupe u svojoj zemlji.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.