Počinje podjela besplatnih zdravih obroka za đake
Foto: Ilustracija

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja

Počinje podjela besplatnih zdravih obroka za đake

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja počinje podjelu besplatnih, zdravih obroka djeci u osnovnim školama, kroz Program voće, povrće, mlijeko i mlječni proizvodi za škole.

Djeci će se tokom školske godine dijeliti besplatni proizvodi u cilju poboljšanja njihovih prehrambenih navika i promocije zdravih stilova života, a  program će podrazumijevati i edukativne aktivnosti, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede.

Program će se sprovoditi u osnovnim školama "Vuko Jovović" iz Danilovgrada, "Radomir Mitrović, "Vukašin Radunović" i "Vuk Karadžić" iz Berana, "Risto Ratković" i "Marko Miljanov" iz Bijelog Polja i "Risto Manojlović" iz Kolašina.

Isporuka zdravih obroka počeće u školama u Danilovgradu, u Bijelom Polju i u Kolašinu.

Promociji Programa u školi "Vuko Jovović" u Danilovgradu prisustvovaće ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Stjepović kao i predstavnici Ministarstva prosvjete, Instituta za javno zdravlje, Kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije u Crnoj Gori, Opštine Danilovgrad, kao i proizvođači koji su iskazali interesovanje da učestvuju u Programu.

"Narednih dana, podjela zdravih obroka će se realizovati i u ostalim odabranim školama, sa dinamikom jednom sedmično. Cilj je da se u narednom periodu u Program uključi što veći broj osnovnih škola u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Podsjeća se da je realizaciju programa, koji je vrlo popularan u zemljama EU, Ministarstvo definisalo u ovogodišnjem Agrobudžetu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.