Đukanović predložio Bjekovića za ombudsmana
Siniša Bjeković

Uputio prijedlog Skupštini CG

Đukanović predložio Bjekovića za ombudsmana

Predsjednik Crne Gore predložio je Skupštini zamjenika ombudsmana Sinišu Bjekovića za kandidata za zaštitnika ljudskih prava i sloboda.

“Nakon što je Predsjednik Crne Gore obavio konsultacije sa ovlašćenim predstavnicima naučnih i stručnih institucija, čija je osnovna djelatnost zaštita ljudskih prava i sloboda i dodatno sa njima razmotrio zavidne biografije osam predloženih kandidata, danas je uputio predlog Skupštini Crne Gore da za zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore bude imenovan Siniša Bjeković”, navodi se u saopštenju.

Đukanović je siguran da Bjeković bogatom radnom biografijom opravdava predlog.

“Iskazujući uvjerenje da će on biti istinski posvećen daljem unapređenju i afirmaciji rada institucije, u kojoj je obavljao poslove zamjenika zaštitnika, te dati značajan doprinos djelotvornoj i efikasnoj zaštiti ljudskih prava i sloboda građana naše države, znalački postupajući u skladu sa Ustavom Crne Gore, potvrđenim i objavljenim međunarodnim ugovorima i opštim pravilima međunarodnog prava", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.