Komšinica mu zabola nož u leđa: Četiri osobe uhapšene u Beranama
Dežurna ekipa ljekara i drugog osoblja satima se borila za život mladića, foto: Novosti

Epilog svađe

Komšinica mu zabola nož u leđa: Četiri osobe uhapšene u Beranama

44- godišnja Radosava Simonović iz Berana uhapšena je zbog sumnje da je pokušala da ubije dvadesetpetogodišnjem Dragomira Trišića. Tri osobe su uhapšene zbog učestvovanja u tuči

Kako je saopšteno iz policije, povodom ovog incidenta uhapšene su još tri osobe.

"Policijski službenici su lišili slobode R.S. (44) iz Berana zbog osnovane sumnje da je počinila krivično djelo ubistvo u pokušaju na štetu D.T. (25) iz Berana.Osim toga, zbog krivičnog djela učestvovanje u tuči, a u vezi sa ovim događajem, slobode su lišeni V.M. (32), J.R. (46) i R.R. (37).", kazali su iz Uprave policije.

Naime, juče oko 20,15 časova policija je obaviještena od strane službenika Urgentnog centra u Beranama da je na ukazivanje ljekarske pomoći primljen D.T. sa povredama od noža. On je zadobio teške tjelesne povrede.

"Kriminalističkom obradom policijski službenici su došli do sumnje da je došlo do verbalnog sukoba između D.T. i V.M. a zatim i fizičkog, nakon čega su se u svađu umješali J.R. i R.R.Sumnja se se da je R.S, dok je ovaj sukob trajao, upotrebom noža nanijela ubodnu ranu D.T  u predjelu leđa.", saopštila je Uprava policije.

Osumnjičena lica biće uz krivične prijave privedena Višem državnom tužiocu u Bijelom Polju.

Šta je dovelo do nezapamćenog obračuna komšija u naselju Dolac za sada nije poznato.

Mladić je, kako je javio dopisnik Novosti, van životne opasnosti zahvaljujući podvigu ljekara Opšte bolnice u Beranama, predvođenim iskusnim dr Miloradom Bakićem, koji su uspjeli da zašiju rasječeno srce mladića.

Nezvanično, do incidenta je došlo pred kućom uhapšene R.S., posle fizičkog okršanja Trišića i njenog brata, koga je ova žena prekinula nožem.

" U nedelju oko 20 sati u Urgentni centar donesen je pacijent Dragoljub Trišić zbog ubodnih rana nožem u predjelu lijeve strane grudnog koša. Dežurni hirurg je prepoznao da se radi o teškoj čak smrtonosnoj povredi grudnog koša i organa u grudnoj duplji koja je već dovela do hemoraičnog šoka kod povrijeđenog. Hitno je reagovala hiruško anesteziološka ekipa na čelu sa dr Miloradom Bakićem i u konsultaciji sa kardiološkom ekipom odlučila da se sa povređenim uđe u opercionu salu. Operacija je počela u 20.25 časova. Interoperativno je nađena veća količina tečne i zgrušane krvi,u lijevom hemitoraksu, rana donjeg režnja lijevog plućnok krila i jače krvarenje sinhrono akcijama srca i srčane kese kroz ranu veličine 2,5 santimetra. Objektivizirana je ranu na bočnoj strani lijeve komore. Uspjeli su da se uz očekivane teškoće da zaustavi krvarenje iz lijeve komore srca. Nakon toga posle očekivanih terapeutskih procedura uspostavljena je normalna cirkulacija. U postoperativnom toku monotoring pokazuje normalizaciju vitalnih funkcija"  izjavio je za „Novosti“ jutros direktor Opšte bolnice u Beranama dr Budimir Dabetić, odajući priznanje svojoj ekipi ljekara i medicinskih sestara, koja je imala jedini izbor-da se izbori za život pacijenta.

"Da smo krenuli da ga transportujemo prema Podgorici, ne bi poživio ni tridesetak kilometara", kaže dr Dabetić.

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.