Potpisali Sporazum vrijedan milion i po eura za stambene potrebe zaposlenih u zdravstvu
Potpisivanje Sporazuma

Crna Gora nastavlja da vodi odgovornu politiku države u sektoru zdravstva

Potpisali Sporazum vrijedan milion i po eura za stambene potrebe zaposlenih u zdravstvu

Ministar zdravlja, dr Kenan Hrapović i predstavnici reprezentativnih sindikata zdravstva, dr Ljiljana Krivokapić i dr Vladimir Pavićević potpisali su Sporazum o obezbjeđivanju sredstava za rješavanje stambenih potreba zaposlenih u zdravstvu.

Sporazumom je predviđeno da Vlada Crne Gore u periodu 2021-2023. godine Stambenoj zadruzi „Zdravstvo“ uplati sredstva u iznosu od 1.500.000 eura za tu namjenu.

Ministar Hrapović je kazao da na ovaj način Vlada Crne Gore nastavlja da vodi odgovornu politiku države u sektoru zdravstva.

„Zajedno sa pregovorima koje Vlada ovih dana nastavlja u cilju povećanja zarada zaposlenima u zdravstvenom sistemu, ovo je još jedan pokazatelj brige Vlade Crne Gore i Ministarstva zdravlja o zdravstvenim radnicima i njihovom standardu“, kazao je Hrapović.

On je podsjetio da je u prethodnom periodu uz pomoć Vlade i u saradnji sa Stambenom zadrugom, 167 zaposlenih u zdravstvu riješilo stambeno pitanje na ovaj način.

Ministar je dodao i da je u toku konkurs za individualno rješavanje stambenog pitanja putem izgradnje, rekonstrukcije ili kupovine stambenog objekta- kuće, po povoljnim uslovima vrijedan 300.000 eura, te da će za istu namjenu do kraja godine biti raspisan još jedan, u iznosu od 200.000 eura.

Predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva pri Savezu sindikata, dr Ljiljana Krivokapić izrazila je zadovoljstvo što će i dalje zaposleni u zdravstvu moći, pod povoljnim uslovima i po cijeni nižoj i do 50% od tržišne, da riješe stambeno pitanje.

„Ono što je jako važno je da se na sjeveru upravo rade pregovori sa predsjednicima opština Pljevlja, Bijelo Polje i Berane, kako bi opština dala placeve oslobođene od komunalija, a dalje bi stambena zadruga u skladu sa postojećim pravilnicima i konkursima zdravstvenih ustanova, dodijelila stanove pod povoljnostima“, najavila je Krivokapić.

Krivokapić je kazala da su obavljeni razgovori sa predsjednikom oštine Kotor, a da se očekuju razgovori sa predsjednikom opštine Herceg Novi i Budva, te da se nada da će i na jugu uskoro početi gradnja stanova.

Predsjednik Sindikata zdravstva pri Uniji slobodnih sindikata, dr Vladimir Pavićević istakao je da se ovim činom nastavlja dobra praksa saradnje Vlade Crne Gore i resornog ministarstva sa sindikatima u zdravstvu i sa stambenom Zadrugom.

„Do sada su izgrađene 322 stambene jedinice i počeli smo da dijelimo kredite zadrugarima po vrlo povoljnim uslovima, tako da ovim putem pozivam sve zaposlene u zdravstvu da se učlane u stambenu zadrugu jer će sigurno tim svojim članstvom ostvariti neki benefit što se tiče rešavanja stambenih potreba“, zaključio je Pavićević.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.