SNP: Od 2013. Vodovod povećao broj zaposlenih za 25%,  trošak plata veći za 1,5 miliona eura
Vodovod PG

SNP: Od 2013. Vodovod povećao broj zaposlenih za 25%, trošak plata veći za 1,5 miliona eura

Analizom konsultantske kuće Fidelity Consulting utvrđeno je ono na šta SNP ukazuje već godinama. Naime, prema njihovim nalazima, preduzeće Vodovod i kanalizacija je od 2013. godine povećalo broj zaposlenih za 25 odsto, a trošak plata je veći za 1,5 miliona eura, navodi se u saopštenju SNP-a.

U brojkama to kako navode iz SNP-a  izgleda ovako: "Poslovni prihodi od prodaje 2013. godine iznosili su 11,1 milion eura, dok je broj zaposlenih bio oko 450, a trošak plata za tu godinu je iznosio 4,64 miliona eura. Poslovni prihodi od prodaje 2018. godine iznosili su 11,9 miliona eura, dok je broj zaposlenih bio 604, a trošak plata za 2018. godinu iznosio je 6,27 miliona eura".

"Opozicija je mnogo puta upozoravala na partijsko zapošljavanje koje je dominantno u javnim preduzećima, a Vodovod i kanalizacija su očit primjer toga.

Preduzeće koje vodi Filip Makrid nedavno je izašlo sa „genijalnom“ idejom da u narednih pet godina izjednači cijenu vode za građane sa cijenom koju plaćaju pravna lica na način što će cijena vode za domaćinstva u pojedinim opštinama porasti i do 400 odsto", navode iz SNP-a.

Socijalistička narodna partija pozvala je čelnike Vodovoda da odustanu od ove "nakaradne zamisli i da počnu sa racionalizacijom poslovanja i to, prije svega, okončanjem prakse partijskog zapošljavanja koje svakim danom sve više opterećuje naše građane".

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.