Stvoriti realne uslove za primjenu Zakona o dobrobiti i zaštiti životinja
Foto: NVO Prijatelji životinja Podgorica

Stvoriti realne uslove za primjenu Zakona o dobrobiti i zaštiti životinja

Nevladina organizacija "Prijatelji životinja Podgorica", u okviru projekta "Biti odgovoran prema životinjama je naša obaveza" koji finansira Uprava za bezbijednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove, u subotu je na glavnom gradskom trgu u Podgorici, uprkos kišnom vremenu održala promociju pomenutog projekta, u okviru koje su volonteri ove organizacije građanima dijelili propagandni materijal, ali i razgovarali na temu odgovornog vlasništva nad psima.

"Cilj ove kampanje je da se građanima što bliže i jednostavnije ukaže šta je to odgovorno vlasništvo nad psima, kako bi sadašnji i budući rad Uprave, ali i drugih nadležnih institucija, dao rezultate i kako bi se stvorili realni uslovi da Zakon o dobrobiti i zaštiti životinja konačno počne da se primjenjuje", saopštio je izvršni direktor NVO Prijatelji životinja Podgorica, Dragoje Vlahović.

Prijatelji životinja Podgorica će kako je kazao i u narednom periodu nastaviti sa sličnim akcijama, kao i sa edukativnim radionicama po gadovima, obilascima skloništa za napuštene životinje i slično.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.