Policija sumnja da u lokalima ima prostitucije
Ilustracija

Preduzeli mjere

Policija sumnja da u lokalima ima prostitucije

U posljednjih pet godina podnijeto je deset krivičnih prijava protiv 17 osoba zbog sumnje da su posredovale u prostituciji. To je zvaničan podatak Uprave policije, koja ima indicije da se ovo krivično djelo obavlja i u nekim ugostiteljskim objektima, ali za to još uvijek nema dovoljno dokaza.

Uprava policije naglašava da ima indicije da se u nekim objektima u Crnoj Gori obavlja posredovanje u prostituciji. U policiji navode da preduzimaju aktivnosti na provjeri ovih podataka i eventualnom procesuiranju osoba koje čine ovo krivično djelo. Naglašavaju da do ovih podataka dolaze isključivo operativnim radom.

“Uprava policije preduzima preventivne i represivne mjere i radnje po svim linijama rada, a osnov za otkrivanje, sprečavanje i suzbijanje krivičnih djela koja obuhvataju i krivična djela u vezi sa seksualnom eksploatacijom je upravo operativni rad policije”, saopštili su iz Uprave policije.

Objašnjavaju da je bavljenje prostitucijom prekršaj koji je predviđen Zakonom o javnom redu i miru što znači da ne podliježe krivičnoj odgovornosti, dok je podsticanje ili posredovanje u prostituciji krivično djelo koje je navedeno Krivičnim zakonikom.

Uprava policije je u prethodnom periodu realizovala nekoliko akcija koje su bile usmjerene na otkrivanje i procesuiranje lica koja na organizovani način vrše ovo krivično djelo. Ovim akcijama bili su obuhvaćeni objekti u kojima je posredovanje u prostituciji vršeno sa određenim stepenom organizovanosti, odnosno kroz krivično djelo kriminalno udruživanje.

Kroz realizovane akcije identifikovane su ženske osobe koje su seksualno eksploatisane, a krivično su procesuirane tri ženske osobe zbog izvršenja krivičnog djela u vezi sa prostitucijom.

Iz policije tvrde da se prostitucijom uglavnom bave žene iz regiona.

“Na osnovu raspoloživih podataka može se reći da se prostitucijom bave ženske osobe koje su porijeklom iz zemalja regiona. Uprava policije nije evidentirala muške osobe koje se bave prostitucijom”, pojasnili su iz policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.