Vujisić: Neodgovorno da ministar Janović negira problem odlaska mladih iz CG
Ilustracija

Vujisić: Neodgovorno da ministar Janović negira problem odlaska mladih iz CG

Nevjerovatno je i neodgovorno da zarad političkih poena ministar sporta Janović, po struci sportista, negira postojeći problem i da dovodi u pitanje relevantnost istraživanja koje su sproveli stručnjaci i evropski relevantne organizacije, ocijenio je Vuk Vujisić iz Incijative "Neću da idem".

Vujisić poručuje Janoviću da ne negira problem koji postoji prema svim relevantnim istraživanjima i da hitno u saradnji sa ostalim resorima inicira vođenje evidencije odlaska mladih.

"Porazno je da država  nema zvaničan podatak o dlasku mladih, a da nas političari koje plaćamo obmanjuju da problem ne postoji, uprkos rezultatima relevantnih istraživanja koje su sprovele evropski prepoznate organizacije  FES(FRIEDRICH EBERT STIFTUNG)  i WFD ( WESTMINISTER FOUNDATION FOR DEMOCRACY)  finansirane od strane vlada  Velike Britanije i Njemačke", navodi se u saopštenju Vujisića.

Dodaje i da je neodgovorno i licemjerno negirati problem koji definitivno postoji u cijelom regionu.

"Pozdravljamo svaku politiku podrške koju je Ministarstvo sporta i mladih  sprovelo do sada, međutim  to nije dovoljno da bi se zaustavio ovaj trend koji iz dana u dan raste upravo zahvaljujući neodgovornom ophođenju političara  i javne uprave prema mladima.

Da bi postojeći problem počeo da se rešava potrebno ga je prihvatiti i uz pomoć društvenog koncenzusa krenuti u rješavanje istog. Negiranje problema će definitivno povećati trend odlaska, nadležni moraju prihvatiti odgovornost koja im većinski pripada i time pokazati političku zrelost, kako bi sa ostalim društvenim subjektima koji takođe nose dio odgovornosti radili na poboljšanju položaja mladih, samim tim i na njihovom ostanku", zaključio je Vujisić iz Inicijative "Neću da idem".

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.