Ovako je izgledala jubilarna „Grobarijada“: Torta kao mrtvački sanduk, hostese s crnim velom...(FOTO)
Foto: D. Novković

Ovako je izgledala jubilarna „Grobarijada“: Torta kao mrtvački sanduk, hostese s crnim velom...(FOTO)

U restoranu „Vitez“ u Požarevcu održana je jubilarna, deseta „Grobarijada“, na kojoj se okupilo preko 200 pogrebnika iz Srbije i okruženja. Njihov domaćin bio je Radiša Mihajlović, vlasnik poznatog pogrebnog preduzeća „Drnda internacional“, koji je ovim slavljem obilježio 25 godina poslovanja i svoj odlazak u penziju.

Gosti su se veselili uz muziku uživo i „grobarsko kolo“, a na kraju su posluženi tortom teškom 60 kilograma, koja je bila u obliku pogrebnog sanduka. Služene su i bombone i lizalice u obliku mrtvačkih glava i vampirskih zuba, kao i čips u obliku slijepog miša.

grobarijada3fotodnovkovic

Foto: D. Novković

Gosti na ovom slavlju, koje su dočekivale hostese sa crnim velom, bili su oduševljeni gostoprimstvom i organizacijom.

grobarijada1fotodnovkovic

Foto: D. Novković

"Prvi put sam na „Grobarijadi“ i prezadovoljan sam. Odlično smo ovdje dočekani i nadamo se da ćemo ovakvo slavlje i mi u Hrvatskoj organizovati"– rekao je Dalibor Duspara iz pogrebnog preduzeća „Lovrinac“ iz Splita.

grobarijada4fotodnovkovic

Foto: D. Novković

Prije početka gozbe služeni su kokteli „Devičanska krv“, „Drakulin mozak“, „Vampirski koktel“ i koktel od vina čuvenog srpskog vampira Save Savanovića. Jelovnik je bio u znaku junaka kultnog filma Dušana Kovačevića „Maratonci trče počasni krug“: Đenkino predjelo, Mirkova supa, roštilj Bili Pitona, Pantelijino pečenje, Aksentijeva salata i torta „Kristina“, teška 60 kilograma, u obliku pogrebnog sanduka.

grobarijada5fotodnovkovic

Foto: D. Novković

Gostima se obratio i domaćin Radiša Mihajlović, najavljujući odlazak u penziju i napuštanje pogrebničkog posla, uz uručenje simboličnog ključa firme sinu Milanu. Na kraju govora, on je predao glogov kolac, simbol „Grobarijade“, njenom narednom domaćinu, Ivanu Stanisavljeviću, vlasniku pogrebnog preduzeća „Had“ iz Niša.

groobarijada6fotodnovkov

Foto: D. Novković

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.