Ništa mu za nju nije teško: Stevan (77) svoju suprugu svakog da 2,5 kilometra vozi u invalidskim kolicima
Foto: Printscreen

Ništa mu za nju nije teško: Stevan (77) svoju suprugu svakog da 2,5 kilometra vozi u invalidskim kolicima

Stevan Milijašević (77) iz Glamočana kod Srpca svakog dana u invalidskim kolicima vozi na previjanje sedam godina stariju suprugu Anđelku do seoske ambulante udaljene 2,5 kilometra od njihove kuće.

Imao je Stevan sreću da je bilo lijepo vrijeme, jer bi, kaže, u slučaju lošeg vremena morao da plaća 10 maraka za dolazak medicinske sestre njihovoj kući kako bi previla bolesnu Anđelku, što je često činio u proteklih 8 mjeseci.Toliko je starica prikovana za krevet.

„Supruga duže vremena boluje od šećerne bolesti, a nakon povrede noge, sve je krenulo nagore. Odstranjeni su prsti i dio stopala, ali oporavak ide teško, postala je nepokretna i ko zna šta će dalje biti“, kaže zabrinuti Stevan.

Bliže rodbine nema da bi mu pomogli, a živi od male penzije zarađene u Hrvatskoj, koja jedva da pokrije skupe ljekove, kako za suprugu, tako i za njega kome je, takođe, uveliko narušeno zdravlje, prenosi Kurir.rs.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.