VELIKI MJESEČNI HOROSKOP: Dočekali smo novembar, mjesec dobrih prilika!
ilustracija

VELIKI MJESEČNI HOROSKOP: Dočekali smo novembar, mjesec dobrih prilika!

Novembar je mjesec dobrih prilika. Neke će nam se pružiti na dlanu, oko nekih ćemo morati da se pomučimo. No, sve ono u šta uložimo trud – vratiće nam se, i to dvostruko! Budite dobro i neka vam je sa srećom, poručuju astrolozi!

Pogledajte šta vam zvijezde poručuju na polju ljubavi, posla i zdravlja za novembar 2019. godine.

OVAN

Ljubav

Prethodni mjesec je ostavio svoje posledice i voljena osoba i vi ulazite u novembar pomalo ošamućeni i pod jakim unutrašnjim pritiskom. Ne mora da znači da se bilo šta loše dešavalo konkretno u vašem odnosu, ali spoljašnje okolnosti su uticale na vas i sada vam je potrebno osvježenje i rasterećenje. Partner će potencirati na promjenama i jačim zajedničkim aktivnostima i trebali biste da mu se prilagodite i pustite da vas vodi. Obratite pažnju na drugu dekadu mjeseca jer u njoj mogu isplivati neke negativne informacije ili tajne izaći na vidjelo, a tiču se vašeg odnosa. Rešavajte ova pitanja zajedničkim snagama i ne dozvolite da utiču a vašu vezu. Slobodni Ovnovi – iako postoje velike šanse da se emotivna prošlost aktivira, čini mi se da vi više niste u fazonu da se vraćate na staro. Vaše srce je otvoreno ka novim emotivnim prilikama i sigurno je da ćete ih i privući. Zanimljivih situacija može biti već u prvoj polovini mjeseca, a da li će to postati trajne priče ili će ostati samo na nivou avanture i zabave - vidjećemo

Posao

Dosta je toga pozitivnog vezano za poslovni segment tokom novembra. Vrijeme je povoljno za realizaciju planova, za uspjeh koji se vezuje za inostranstvo, u suštini – za sve ono što ste pokrenuli u prethodnom periodu a što sada dolazi u svoju završnu fazu i daje dobre rezultate. Za nove poslovne aktivnosti sačekajte sam kraj mjeseca ili prebacite sve za decembar. Dosta bolnu tačku predstavljaće finansije – ne toliko prilivi, koliko problem sa zatvaranjem dugovanja koje vučete već duže vrijeme.

Zdravlje

Osjetljivi ste tokom novembra, ali sa malim promjenama u svakodnevnim navikama – kvalitetnija ishrana, više fizičkih aktivnosti i dovoljno prostora za odmor – nećete imati većih problema.

BIK

Ljubav

Smetaće vam što ćete veći dio mjeseca « vući » partnera i što će on svoju slabost pokazivati kroz povremene jake nalete ljubomore. Takođe, biće sklon prebacivanju i izvlačenju na dnevni red pitanja koja ste odavno zatvorili (bar vi, druga strana očigledno nije). I pored toga, vaš trud da sve funkcioniše normalno i kako treba biće više nego evidentan. Napeti periodi u kojima može doći do neprijatnih situacija su vam od 10-og do 16-og I od 23-eg do 27-og novembra. U prvom će se sve vrteti oko tajni – bilo vaših, bilo partnerovih ili će problem biti u lošoj komunikaciji I nerazumijevanju. U drugom – iznenađenja, no samo je početni momenat loš, vrlo brzo dolazi do razrješenja I čak pozitivnih obrta. Slobodni Bikovi – od prošlosti još uvijek ne možete da pobjegnete – retro Merkur u vašem polju partnerstava prosto “traži” da se osvrćete, ali donosi I kontakte od strane bivših partnera. Novi ljudi u vaš život ulaze u drugom dijelu mjeseca i ovo mogu biti kvalitetne emotivne priče.

Posao

Finansijski je ovo dosta stabilniji mjesec, pogotovo njegov drugi dio. Posebno lijepo će zaraditi oni Bikovi koji imaju neki vid saradnje sa strancima ili rade za inostrane firme. U novembru ste dosta aktivni i ulažete mnogo snage u posao,što će vam se višestruko isplatiti. Povremeno ćete imati manje tenzije sa saradnicima i kolegama, najprije zbog nerazumijevanja i nešto lošije komunikacije. Pred kraj mjeseca može doći do neočekivanih promjena u poslovnom segmentu koje će se pokazati kao jako povoljne po vas.

Zdravlje

Sitnije zdravstvene tegobe. Stariji Bikovi neka urade krvnu sliku i prekontrolišu stanje jetre i žuči. Mogući su manji problemi sa kožom ili žlijezdama.

BLIZANCI

Ljubav

Ovo je poslednji mjesec u kojem je Jupiter u vašem polju partnerstava, pa ako imate namjeru da mijenjate nešto, ostalo vam je još malo vremena….Period je odličan da donesete kvalitetne odluke, ne one koje su zasnovane na trenutnom osjećanju, već na iskustvu, analizi i mudrosti. Neki odnosi sada mogu biti dignuti na viši nivo, naročito tokom drugog dijela mjeseca. One veze koje nisu trenutno na najstabilnijim osnovama tokom druge dekade novembra mogu pretrpjeti po koji udarac, posebno ako se on vezuje za tajne, neiskrenost ili druge osobe u vašim životima. Od kvaliteta veze zavisiće u kom pravcu će ovo otići. Oni koji su slobodni – Venera u tranzitu kroz vaše partnersko polje govori o tome da postoje osobe koje su tokom novembra spremne da vam pruže ljubav. Pogotovo je dobra treća dekada mjeseca jer ste vi tada otvoreni za nove osobe u svom životu. Tokom prve dvije dekade novembra postoji mogućnost za kontakte sa prošlošću, možda čak i pokušaj da se neki odnos obnovi….

horoskopljbav660x330

Posao

Blizanci sada imaju priliku da više nego uspješno riješe eventualne probleme koji postoje vezano za posao, da privedu kraju sve projekte koji su ih opterećivali i mučili, ali i da krenu nekim starim stazama, što će se pokazati kao izuzetno dobar potez. Primijenite metode za koje znate da su bile dobre u prethodnim mjesecima, godinama – i sada će se pokazati kao izuzetno uspješne ! U poslednjoj dekadi mjeseca čekaju vas i potpuno nove poslovne prilike, i mogućnost jake i vrlo isplative saradnje.

Zdravlje

Osjetljivost i problemi sa imunitetom biće jače naglašeni sve do kraja druge dekade mjeseca. Od tog perioda se energetski dižete….

RAK

Ljubav

Talasa u partnerskim odnosima tokom ovog mjeseca. Mars vam I dalje “kvari posao” u polju doma, porodice, sigurnosti – oni koji su u braku ga doživljavaju kroz napetost koja konstantno stoji između vas I partnera zbog raznoraznih situacija a oni koji su u dužim vezama se čas osjećaju spokojno pored voljene osobe a čas im se čini da se njihov odnos raspada. Na sve to, ni komunikacija između vas dvoje nije savršena - u početnoj fazi uvijek postoji nerazumijevanje I iako vas dvoje to kasnije riješite I razriješite – ovo često dovodi do nemira u vama. Situacija će krenuti da se stišava I smiruje ulaskom u treću dekadu novembra. Oni koji su slobodni – pored prošlosti koja će vrlo intenzivno biti prisutna tokom prve dvije dekade mjeseca, vi sada imate šanse I za novitete, I to dobre. Ulazak Marsa u vaše polje ljubavi 19-og novembra I vrlo intenzivni aspekti koje pravi do kraja mjeseca mogu pokrenuti lavinu događaja. Iako u početnoj fazi ovo može ličiti na avanturu, vrlo lako se može dogoditi da se stvari brzo uozbilje.

Posao

Bilo da je u pitanju privatni posao ili radite za nekog – od vas se očekuje da u svakom trenutku budete na visini zadatka i da svoje obaveze izvršavate kvalitetno i na vrijeme. Ukoliko želite da otpočnete sa nečim novima – bilo da je u pitanju novo radno mjesto ili poslovni projekat – računajte na težinu tokom većeg dijela novembra. Ono što će vam u ovom mjesecu ići na ruku jesu poboljšani finansijski prilivi, mada ćete tokom cijelog perioda biti skloni i pojačanom trošenju novca, naročito za privatni posao i porodicu.

Zdravlje

Obratite pažnju na ishranu, a potrebno vam je i više kretanja. Stariji pripadnici znaka mogu imati probleme sa hormonima i radom žlijezda.

LAV

Ljubav

Onako – čas korektna, čas zategnuta situacija. Mora se priznati da vaše drago biće trenutno djeluje stabilnije od vas – vi ste prikazani prilično napeto i nervozno i kao da koristite svaku priliku da « ujedete ». Partner će se truditi da vam priđe na pravi način, možda čak i da ispuni nešto što vam je obećao ranije, ali to će sve na vas djelovati vrlo polovično. Imaćete par neugodnih epizoda i tek tokom treće dekade mjeseca može doći do relativne stabilnosti – to je period kada ćete imati više vremena jedno za drugo, kada ćete se udruživati radi zajedničkih « akcija » - bilo da su one zabavnog karaktera ili imate planove i projekte kojima se oboje morate posvetiti. Oni koji su slobodni – vaše polje zabave, provoda i ljubavi je vrlo aktivno. Sigurno je da ćete uživati u mnogobrojnim društvenim dešavanjima, tokom kojih imate velike šanse da upoznate jednu ili više osoba sa kojima biste mogli da poželite ljubavnu priču. Samo vodite računa da to budu korektne i normalne osobe, a ne « prodavci magle ».

Posao

Kvalitetan i povoljan poslovni mjesec, bilo da su u pitanju privatni poslovi ili rad za drugog. Manji problemi u komunikaciji biće prisutni samo tokom prve dekade mjeseca a u tom periodu možete imati i osjećaj stagnacije po vama važnim pitanjima. Ne zadugo. Vrlo brzo će doći do pozitivnih pomaka. Takođe, očekujte navalu predloga i ponuda od strane onih sa kojima ste ranije sarađivali. Ne odbacujte automatski, nešto od ovoga se može pokazati kao povoljno po vas, ali tokom treće dekade mjeseca.

Zdravlje

Uglavnom dobra zdravstvena situacija. Stariji Lavovi mogu imati manjih problema sa kičmom a u drugom dijelu mjeseca sa cirkulacijom i pritiskom.

DJEVICA

Ljubav

Kao da vas mjesto ne drži u ovom mjesecu – pred vama je period izuzetnih aktivnosti i mora se priznati da ćete zaista imati premalo vremena za voljenu osobu. To vrijeme koje uspijete da « ukradete » za zajedničke trenutke makar koristite kako treba – znači bez nervoze, pritisaka, a sa puno pozitivne energije i strasti. Jako je važno da sada komunicirate o svemu – ne samo o svakodnevici,problemima, djeci već i o stvarima koje vas povezuju i u pričama u kojima se oboje dobro osjećate. Neke jako lijepe situacije se mogu vezivati za dom i porodicu i to u drugom dijelu mjeseca. Mnogo pozitivne atmosfere i finih dešavanja vas čeka u poslednjoj dekadi novembra. Oni koji su slobodni – retrogradno kretanje vašeg vladara Merkura ne samo da vas može okrenuti ka prošlosti, već može pokrenuti i vrlo važne i jake karmičke odnose. Osobe koje su vam iz nekog razloga « namijenjene » da ih sretnete na svom putu – mogu se pojaviti baš sada. Ukoliko sa osobom koju tek upoznajete osjetite odmah čudnu bliskost i « prepoznavanje » - to je to.

jesen

Posao

Polje komunikacije, trgovine, dogovora, kratkih putovanja – naglašeno je tokom cijelog mjeseca a sve vrijeme će u njemu biti i vladar vašeg znaka Merkur (do 20-og u retrogradnom hodu). Ono što je sigurno jeste da je pred vama vrlo aktivan period u kojem ćete neki put brže, a neki put uz više prepreka – ipak dolaziti do svojih ciljeva. Veće pogodnosti očekujte od početka treće dekade novembra, kada će odjednom sve ono što je bilo u zastoju ipak krenuti kako treba. Nešto poboljšane finansije u novembru.

Zdravlje

Osjetljivost na prehlade i viruse. Takođe, postoji mogućnost povreda tokom cijelog ovog perioda. Oprez u saobraćaju se savjetuje tokom novembra I vozačima I pješacima.

VAGA

Ljubav

Jedan poprilično šaren mjesec kada su vaše emotivne relacije u pitanju. Čas ćete biti nezadovoljni, nervozni i na partnera i na sve one koji su oko vas, čas ćete biti u odličnom raspoloženju, duhoviti i puni vedrine i svojim optimizmom « dizati » voljenu osobu. Rasprave će se smjenjivati sa divnim momentima a nešto lakše funkcionisanje očekujte tokom treće dekade mjeseca. Jedna napomena samo - u ovom mjesecu ćete privlačiti dosta pogleda i biti u kontaktu sa puno ljudi i možete čak poželjeti da sa nekom zanimljivom osobom uđete u flert ili makar da sa njom uživate u komunikaciji. Nije nikakav problem malo se opustiti i rasteretiti misli, samo vodite računa da ovo ne ode u pravcu koji bi mogao naškoditi emotivnoj priči u kojoj ste. Oni koji su slobodni – prvu polovinu mjeseca ćete skoro pa prespavati, bar kada su zanimljiva emotivna dešavanja u pitanju. No, u drugom dijelu novembra biće više vrlo interesantnih situacija, čak i mogućnost da se brzinski zaljubite preko ušiju.

Posao

Vage u novembru paralelno ratuju na dva vrlo bitna fronta. Prvi je vezan za finansijsku stabilnost i sigurno je da ćete do ulaska u treću dekadu mjeseca imati mnogo poteškoća da ostvarite svoje planove. No, u svakom slučaju – idete ka stabilizaciji, samo ćete morati malo da sačekate na istu. Drugi front je vezan za dogovore, putovanja, trgovinu, kontakte sa strancima, generalno – na vaše pokušaje da se « probijete » u novim poslovnim sferama. Takođe – tek poslednja dekada donosi prave rezultate.

Zdravlje

Druga dekada mjeseca je nepovoljna za vaše zdravlje. Moguće su prehlade, bakteriološke i virusne infekcije, ali i manji hormonski problemi.

ŠKORPIJA

Ljubav

Par momenata u ovom mjesecu je pod crvenim alarmom – period od 10-og do 14-og novembra, u danima oko punog Mjeseca u partnerskom polju – kada neiskrenosti i tajne u vašoj vezi mogu izaći na dnevni red, i od 22-og do 25-og novembra – kada odnosi koji su već u « klimavoj » fazi mogu prestati da postoje. Cak i da je vaša veza izuzetno stabilna – ovo su dani u kojima je potrebno više kompromisa i tolerancije. Sem ovih desetak dana, novembar je za Škorpije u emotivnim ili bračnim vezama izuzetno stabilan, donosi dobro raspoloženje i voljenoj osobi i vama i takođe – pruža vam mogućnosti za više kvalitetno provedenog vremena. Oni koji su slobodni – retrogradni Merkur u vašem znaku može vas u nekom trenutku vratiti ka prošlosti (a vjerovatno će aktivirati i veliki broj bivših partnera makar u fazonu da vam se jave i pitaju kako ste), ali sem par susreta – teško je da se ovo može vratiti na stare staze. U poslednjih desetak dana mjeseca stoji vam jedna vrlo burna i strasna avantura u kojoj ćete uživati.

Posao

Fokus ovog mjeseca jeste na vašem znaku a vama su sada na pameti samo dvije stvari – finansije i promjene. Tokom ovog mjeseca pokrećete nešto što ste odavno priželjkivali ili što ste duže vrijeme pripremali u potaji. Da, u početnoj fazi može biti odlaganja i prepreka, ali ćete vrlo brzo uspjeti da sa time izađete na kraj. Od početka treće dekade nastupaju ogromne, korjenite promjene ne samo u poslu već one životno važne. Period u kojem se možete odlučiti za prekid poslovnih konekcija koje su dotrajale.

Zdravlje

Sem manjih problema sa kičmom, u prve dvije dekade mjeseca stoji vam prilično stabilna zdravstvena situacija. Poslednja dekada može donijeti jaču prehladu ili virusnu infekciju.

STRIJELAC

Ljubav

Htjeli to ili ne – privlačićete pažnju, pa će partner povremeno biti s pravom ljubomoran. S druge strane, tokom prve polovine mjeseca još uvijek se provlače neke negativne situacije sa osobom koju volite – nemojte da vas ovo « otjera » put tajne emotivne priče. Druga dekada je posebno « opasna » za ovakva dešavanja. Umjesto toga - sa Jupiterom i Venerom u svom polju ličnosti sada možete na pravi način krenuti u popravljanje odnosa sa partnerom, čak i podići vezu na viši nivo, a to će pogotovo biti izraženo tokom treće dekade novembra. Jačajte komunikaciju, rješavajte nesporazume kojih će povremeno biti i potrudite se da donesete jedno drugom dobro raspoloženje i pregršt lijepih i pozitivnih zajedničkih trenutaka. Oni koji su slobodni – mjesec u kojem treba biti aktivan, u kojem treba kretati se, izlaziti i družiti – jer postoje više nego dobre šanse da upoznate nekog vrlo interesantnog već tokom prve dekade novembra. Još bolje je što je ovo poznanstvo koje se do kraja mjeseca može razviti i u ljubavnu priču.

Posao

Prve dvije dekade novembra su dosta promjenljive, pa ovaj period iskoristite za završetak obaveza iz prethodnog perioda, za rad na planovima ili na ispravljanje propusta. Iako vam se neke situacije u tom periodu mogu otvoriti, savjet je da odluku odložite do treće dekade koja je mnogo povoljnija po vas. U tom periodu pratiće vas dobra sreća u svemu što otpočnete, a saradnje i poslovi tada započeti donijeće vam stabilnost i dobru finansijsku situaciju. Šansi će biti, samo ih pametno iskoristite.

Zdravlje

Mjesec u kojem se ne treba opustiti i samo prepustiti uživanjima jer lako možete otići u kompletan hedonizam koji će se negativno odraziti na vaše zdravlje.

JARAC

Ljubav

Prenaglašeno polje tajni u kojem će veći dio mjeseca boraviti Venera i Jupiter, a krajem perioda i Sunce – donose itekakve mogućnosti da Jarčevi, bilo slobodni ili zauzeti – uđu u neki tip priče koju će željeti da sakriju od radoznalih očiju. Kod onih koji imaju partnera, poseban oprez se preporučuje tokom druge dekade novembra, kada se mogu otkriti vaše tajne « aktivnosti ». Čak i ako se radi samo o bezazlenom flertu – dobro razmislite prije nego što dozvolite da vam ovo poremeti odnos sa voljenom osobom. Ukoliko niste od onih koji imaju ovakve pretenzije – savjet je da obratite više pažnje na partnerove želje i potrebe. Kao da ste zaboravili šta to znači pokazati nježnost, ljubav – potrebno je da obnovite gradivo i date više sebe voljenoj osobi da bi se mir u vašoj vezi i dalje održao. Oni koji su slobodni – sem predispozicije za tajnu priču sa osobom koja je vrlo vjerovatno zauzeta ili pak daleko od vas – vas će sada startovati sa više strana bivši partneri. Tek poslednja dekada novembra je povoljna za ljubavne veze.

Posao

Sve ste bliže velikim, dugoočekivanim promjenama i pokretima u poslovnom segmentu i do kraja ovog mjeseca one će i startovati. U prvoj polovini novembra ćete rješavati još neka papirološka pitanja, dok će drugi dio mjeseca, naročito od 20-og biti taj “okidač” da se konkretne situacije i dogode I pokrenu. Postoji izvjesna doza bojazni I straha za vašu budućnost, ali ona nije utemeljena. Kako god vam to sada izgledalo – bićete više nego zadovoljni rezultatima. Finansijski – period dobrih priliva ali I većih izdataka.

Zdravlje

Iako djelujete na prvi pogled snažno – novembar mjesec ipak donosi pojačanu osjetljivost i slabost imuniteta.

8cb9c08cf4d0b8af4d9f50f531625f542943fea74ca9795ee2f0111804b11f4895b125a99950e372articlemain

VODOLIJA

Ljubav

Dobar mjesec za Vodolije koje su u emotivnim vezama i brakovima. Neke sitne probleme u komunikaciji ili dogovorima koje ste imali u prethodnom periodu sa voljenom osobom, rješavate u prvoj polovini mjeseca. I sami ćete biti prijatno iznenađeni koliko se lako uklapate, prilagođavate jedno drugom i poštujete. U drugom dijelu novembra neka pozitivna i lijepa dešavanja očekuju vas i voljenu osobu. Kod nekih će se to manifestovati kroz više zajednički provedenog vremena, kroz izlaske i društvene aktivnosti, kod drugih pak kroz bitna dešavanja koja jačaju i unapređuju vaš odnos. Neke veze sada mogu otići i na viši nivo. Oni koji su slobodni – iako u ovom mjesecu postoji velika mogućnost za obnovu kontakta sa nekim iz vaše prošlosti – ipak mi se čini da će početna euforija brzo splasnuti jer ćete shvatiti da vam je to samo zanimljivo, ali da ne osjećate pravi emotivni podstrek. Drugi dio mjeseca donosi nekog novog u vaš život ili pak jača aktivnosti sa osobom koja vam je već neko vrijeme simpatična.

Posao

Vodolije moraju mnogo toga da riješe po pitanju posla. U nekim stvarima kasnite i svjesni ste toga, zato ćete u prvom dijelu mjeseca uložiti dodatne napore da sve ono što je u zaostatku konačno i obavite na pravi način. Nove ideje i planovi da poboljšate svoj posao sada startuju I to sa velikim uspjehom I dobrim finansijskim rezultatima. U trećoj dekadi novembra može doći do prekida bitnog poslovnog odnosa – iako vas cijela situacija može u početnoj fazi onespokojiti I uplašiti – nemate razloga za brigu.

Zdravlje

Iako ćete se u nekim momentima osjećati pomalo iscrpljeno i umorno – zdravstvena situacija tokom cijelog novembra je povoljna po vas.

RIBE

Ljubav

Strahovi koji će povremeno biti pojačani kod vas vezivaće se za ponašanja partnera koja nećete moći da objasnite sebi. No, sjetite se one izreke – u strahu su velike oči – ništa ne ukazuje da imate razloga za bojazan, a već od drugog djela mjeseca shvatićete da ste brinuli bez razloga. Ispašće da je veliki dio problema bio nesporazum, konfuzija ili pogrešno protumačeni postupci voljene osobe. Šta više, taj drugi dio mjeseca – naročito period posle 20-og novembra, može baš unaprijediti vaš odnos. Nekima od vas stoje jako prijatni trenuci sa voljenom osobom, dok će se drugi odlučiti I za značajniji korak napred kada je vaša veza u pitanju. Oni koji su slobodni – neko pokušava da obnovi kontakt sa vama, ali nisam sigurna da ste vi sada spremni da se vraćate korak unazad kada je ljubav u pitanju. Pogotovo što se već od kraja prve dekade mjeseca može pojaviti nova osoba koja će vas itekako zainteresovati. Pred vama je lijep mjesec u kojem ćete uživati, a ako se sve kockice poklope – do njegovog kraja biti u novoj ljubavnoj priči!

Posao

Vrlo povoljan mjesec u poslovnom segmentu. Vi već neko duže vrijeme istrajno gradite svoju reputaciju I sigurno je da I poslovni saradnici I nadređeni imaju veliko povjerenje u vas, kao I poštovanje vašeg rada. Nije zato ni čudno što baš u ovom periodu možete dobiti potvrde kvaliteta, bilo kroz promjenu radnog mjesta, unapređenje ili značajno povećanje priliva. Malo obratite pažnju na prve dvije dekade perioda, jer je tada vrijeme da se više posvetite zaostalim poslovnim pitanjima, naročito papirologiji.

Zdravlje

Povoljna zdravstvena situacija tokom novembra. Samo je potrebno da se više fizički aktivirate, pošto ste se totalno ulijenili….

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.