Revitalizacija mreže: Pri kraju montaža trafostanice Gubavač

Vlada ulaže 22 miliona i 400.000 eura za bolje napajanje

Revitalizacija mreže: Pri kraju montaža trafostanice Gubavač

Crnogorski elektrodistributivni sistem uveliko sprovodi Projekat revitalizacije srednjenaponske i niskonaponske mreže koji podrazumijeva zamjenu dotrajalih djelova dalekovoda, trafostanica i ugradnju novih elemenata mreže na ruralnim područjima Crne Gore.

Ovih dana se završava montaža trafostanice u Gubavču, kojom će mještani ove mjesne zajednice dobiti kvalitetniju naponsku mrežu.

“Nova trafostanica će donijeti novi kvalitet za život i rad u ovom dijelu Bijelog Polja, a posebno će ovaj objekat biti od velikog značaja za poboljšanje naponske mreže za veliki broj preduzeća i poljoprivrednika iz ovog mjesta. Ujedno se nadamo da će sa poboljšanjem naponske mreže doći do otvaranja novih radnih mjesta, unutar postojećih ili kod novih preduzeća” – rekao je Elvir Dizdarević, predsjednik MZ Gubavač.

Pored izgradnje novih trafostanica u ovoj godini teritoriji bjelopoljske opštine biće rekonstruisana dva dalekovoda Tomaševo i Gubavač, objavio je opštinski sajt.

Tokom naredne dvije godine, Vlada Crne Gore će, podsjeća se, u Projekat revitalizacije srednjenaponske i niskonaponske elektroenergetske mreže, uložiti 22 miliona i 400.000 eura.

Najveći dio sredstava biće izdvojen za revitalizaciju mreže sa koje se napaja ruralno područje opština na sjeveru države.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.